Fødevareminister: Danmark skal ikke være fristed for dyresex

Dan Jørgensen vil have et forbud mod sex med dyr, så Danmark følger med resten af Europa.

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) mener, at Danmark må følge efter de europæiske lande, som har indført et forbud mod dyresex. (Foto: Bax Lindhardt © Scanpix)

Danmarks omdømme er på spil, når det handler om dyresex, mener fødevareminister Dan Jørgensen (S), som derfor vil forbyde dyresex.

I Sverige, Norge og en række andre europæiske lande er dyresex allerede forbudt.

- Når reglerne strammes i resten af Europa, så er der en risiko for, at Danmark betragtes som et helle for mennesker med de tilbøjeligheder. Derfor ønsker jeg at sende et klart signal om, at Danmark ikke er et fristed for folk, der ønsker at udnytte dyr seksuelt, siger Dan Jørgensen i en pressemeddelelse.

Den nuværende lovgivning gør det kun ulovligt at have sex med et dyr, hvis dyret udsættes for smerte, og derfor har et flertal i Folketinget hidtil afvist at ændre loven.

Kræver særlig beskyttelse

Men Dan Jørgensen mener, at dyr kræver en særlig form for beskyttelse, fordi de ikke kan sige fra på samme måde som mennesker.

- Derfor vil jeg foreslå dyreværnsloven ændret, så det fremgår eksplicit, at sex med dyr ikke længere skal være tilladt, siger Dan Jørgensen.

Folketinget skal behandle en ændring af dyreværnsloven efter nytår, og et forbud ser ud til at have opbakning i befolkningen. Ifølge en meningsmåling fra Gallup ser 76 procent af danskerne gerne, at der indføres et forbud, skriver Ekstra Bladet.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter