Fødevarestyrelsen advarer: Salmonellafund i hakkekød

Både svinekød og oksekød, der primært er solgt til restauranter, trækkes tilbage efter fund af salmonella.

Fødevarestyrelsen advarer mod flere forskellige typer kød fra Roskilde-firmaet WP Kød, fordi der er fundet salmonella. (© Colourbox)

Flere forskellige typer okse- og svinekød er blevet trukket tilbage efter fund af salmonella.

Kødet stammer fra virksomheden WP Kød, der ligger i Roskilde.

- Det drejer sig om små 600 kilo kød, som primært er solgt til restauranter. Alle kunderne er orienterede, siger Jesper Ahrnberg, der er administrerende direktør i WP Kød.

Kan give grimme symptomer

Salmonellabakterien er fundet i en pakke med kalv og flæsk, men virksomheden tilbagekalder også en stor del oksekød, fordi det er blevet behandlet på de samme maskiner.

Spiser man det inficerede kød og ikke får det gennemstegt, kan man blive smittet med salmonellabakterien, som kan resultere i diarré, kvalme, opkast, mavesmerter og feber.

Fødevarestyrelsen advarer imod de følgende typer kød, der alle er pakket 24. marts:

10756 Burger af oksetykkam, krydret, 220g 10785 Burger, okse, 12%, 10 x 150 g gaspakket 10786 Burger, okse, 12%, 8 x 175 g. gaspakket 10787 Burger, okse, 12%, 8 x 200 g. gaspakket 10788 Burger, okse, 12%, 8 x 220 g. gaspakket 10801 Hakkebøf, okse, 12%, kartoffel 10% 10811 Hakkebøf, okse, 12%, 12 x 110 g. gaspk. 11330 Hakket oksesmåkød, maks. 12% 11333 Hakket oksesmåkød, max 12%, løst i E2 14454 Krebinetter, kalv/flæsk,12%, 12x125g gas 14455 Krebinetter, kalv/flæsk,12%, 10x150g gas 14730 Svinesmåkød, hakket, max 12% 15020 Svine- og kalvesmåkød, hakket, max 12%