Følg med på dr.dk: Sådan dækker vi solformørkelsen

Følg solformørkelsen live på dr.dk fra både København, Aarhus og Færøerne.

Følg solformørkelsen her på siden med live-tv fra morgenstunden. (Foto: © Mogens Ladegaard, Scanpix)

Fredagens sjældne solformørkelse i Danmark kan følges tæt fra morgenstunden på dr.dk.

Dr.dk sender nemlig web-tv live fra kl. 8.00-12.30 med Mikkel Fønsskov og Mikkel Frey Damgaard som værter. Fra klokken 9.00 kan du også følge med på DR2.

Begivenheden transmitteres fra Planetariet med besøg af både videnskabsfolk og skoleelever. Vi tager dig også med direkte til til Moesgaard i Aarhus, Færøerne, Svalbard og andre steder, hvor solformørkelsen kan opleves.

Skulle det gå hen og blive overskyet, så er der stor sandsynlighed for, at solformørkelsen alligevel kan opleves på dr.dk. DR Vejret har nemlig indgået et samarbejde med videnskabsmagasinet Illustreret Videnskab, der har chartret et passagerfly med 50 solformørkelsesturister.

- Vi ved, at der er chartret mange passagerfly, der skal flyve solformørkelsesturister op i Nordatlanten for at få et garanteret skyfrit kig til solformørkelsen. Så selvom det i prognoserne lige nu ser ud til, at der kommer skyer i Danmark og på Færøerne, krydser jeg fingre for, at vi takket være samarbejdet kan vise solformørkelsen fra en garanteret skyfri side, siger redaktionel leder på DR Vejret Klaus Wendelboe.

Undervejs er det muligt at stille spørgsmål til eksperterne eller bidrage med sine egne billeder og kommentarer på Twitter og Instagram via #DRsolformørkelse.