Før afhøringen: Sådan er 'Mørkets Fyrste'

Troels Lund Poulsens tidligere spindoktor Peter Arnfeldt siger til DR Nyheder, at han lægger alt frem - også private mails - forud for hans vidneudsagn i skattesagskommissionen. - Jeg har ikke skjult noget, siger Peter Arnfeldt.

Peter Arnfeldt skal i dag afhøres af Skattekommissionen om skattesagen. Til DR Nyheder siger han, at han lægger alt frem - også private mails og telefonlister. (Foto: Scanpix)

Som en af de helt centrale figurer i skattesagskommissionens undersøgelser skal Peter Arnfeldt i dag afhøres.

Som tidligere rådgiver for forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsen indtager Peter Anrfeldt en helt central rolle i skattesagskommissionens undersøgelse.

Tirsdag morgen siger han til DR Nyheder, at han:

- Nu stiller både mine private og offentlige mails, private og offentlige telefon til rådighed for undersøgelseskommissionen og for dens sags skyld også for Københavns Politi.

Kontroversiel og kulørt

Peter Arnfeldt beskrives som 'en af de hårde hunde' blandt de danske spindoktorer, kontroversiel og kulørt.

Og ikke mindst som 'Mørkets Fyrste'.

Det er faktum, at Peter Arnfeldt er en erfaren spindoktor, og han har arbejdet for adskillige ministre.

De tæller blandt andre tidligere økonomiminister Marianne Jelved (R), tidligere økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V)

Han har på Christiansborg haft tilnavnet 'Mørkets Fyrste', og han er kendt for at være benhård overfor journalister.

For eksempel førte han angiveligt lister over de journalister, han ikke ville tale med.

Og flere journalister fra Jyllands-Posten blev erklæret uønskede til en pressebriefing, efter de havde skrevet kritisk og efter ministeriets opfattelse misvisende, historier om Arnfeldts tidligere minister Bendt Bendtsen.

Centrum i Skattekommissionens undersøgelse

Men det er som spindoktor for tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen, at Arnfeldt er i havnet i centrum for Skattekommissionens undersøgelse.

Han er under anklage for magtmisbrug ved at have lækket fortrolige oplysninger om nuværende statsminister Helle Thorning-Schmidts skatteforhold til medierne.

Utraditionelle metoder

'Arnfeldt er en omdiskuteret figur med undertiden utraditionelle metoder', skrev Christiansborg-mediet Altinget.dk i december 2011 i et portræt af Arnfeldt.

Portrættet kom efter Ekstra Bladet den 4. december bragte artikler hvor der stod, at Arnfeldt havde tilbudt avisen fortrolige oplysninger om Helle Thornings-Schmidts skatteforhold.

Gift med TV2-chef

Peter Arnfeldt er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet med en mastergrad i kommunikation fra University of Westminister i London.

Privat er han gift med redaktør på TV2 News Ulla Østergaard, der er tidligere spindoktor for Lars Løkke Rasmussen og senere for Ny Alliance.

Netop ægteskabet med Peter Arnfeldt kostede i december 2011 Ulla Østergaard ansvaret for de to programmer 'Mogensen og Krisitansen' og Tirsdagsanalysen', efter sagen om Arnfeldt og mistanken om lækage kom frem.

Også Arnfeldts optræden som Ny Alliances uformelle og usynlige rådgiver under valget i 2007 skabte debat - det var nemlif hans kone Ulla Østergaard, der var pressechef for partiet.

Arnfeldt dobbeltrolle blevblandt andet tydeligt i en berømt scene fra dokumentarfilmen 'Dagbog fra Midten' om Ny Alliance.

Her ser man Peter Arnfeldt fra bagsædet af en bil igen og igen træne Naser Khader i kort og kontant at slå fast, at 'Anders Fogh Rasmussen er vores statsministerkandidat'.