Først ferie - så skilsmisse

Mange par kan ikke finde ud af at holde ferie sammen, og så kommer skilsmissen bagefter.

Mange glemmer at holde kæresteaftener i hverdagen, siger parterapeut. (© Colourbox)

Det der skulle være en hyggelig sommerferie ender for mange par i stedet i skænderi og skilsmisse. Statsforvaltningen Midtjylland melder om en kraftig stigning i antallet af par, der går fra hinanden efter ferien i forhold til resten af året.

- Efter sommerferien ser vi normalt en stigning i antallet af ægteskabssager. Altså sager om separation og skilsmisse, fortæller kontorchef i Statsforvaltningen Midtjylland, Mogens Elming.

Det er ellers i ferien, vi endelig har tid til at hygge os sammen, tage på ferie, slappe af, spise god mad og få plejet forholdet. Men for mange går det stik modsat, siger par- og psykoterapeut Eva Ganc fra Århus.

Som at være sammen med en fremmed

- Når man er på ferie, opdager man, at man ikke har noget at sige til sin partner. At der ikke er noget nærhed. At man er gledet fra hinanden. Det er som at være sammen med en fremmed, eller én, man kender så godt, at man faktisk ikke har lyst til at være sammen med personen.

Skylden skal findes hos klassikeren: Vores travle hverdag, hvor vi glemmer hinanden.

- Vi har næsten alle en karriere, travlt med at aflevere og hente børn og alle de dagligdags pligter. Og så glemmer vi at holde kæreste-aftener, at kigge hinanden dybt i øjnene og fokusere på kærligheden. Det er man nødt til at gøre, også i hverdagen. Kærligheden kommer ikke af sig selv i ferien, forklarer Eva Ganc.

Tal om forventningerne

En god idé forud for ferien er at afstemme forventningerne til hinanden og indholdet af fridagene.

- Afstem forventningerne, spørg hinanden, hvad man har lyst til og lav så evt. noget andet, end man plejer at gøre i ferien, siger Eva Ganc.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk