Første fængslinger for overtrædelse af LTF-forbud: Havde kasketter på med et "F"

Ifølge politiet skabte tre mænd fra Nivå utryghed og solgte hash.

Det er siden 4. september i år ulovligt at videreføre banden LTF. Derfor må bandens medlemmer for eksempel ikke bære bandegruppens logo eller andre kendetegn for banden.(Arkivfoto) (Foto: Scanpix danmark stf © Scanpix)

Tre mænd er blevet varetægtsfængslet for at overtræde forbuddet mod banden "Loyal to Familia" (LTF).

Det afgjorde retten i Helsingør ved et grundlovsforhør i dag.

Ifølge politiet har de tre personer stået i en baggård ved spillehallen "Chancen" ved Nivåcentret nord for København.

Baggården er et kendt tilholdssted for LTF, der har været forbudt siden 4. september.

I sigtelsen lyder det, at de tre udviste utryghedsskabende adfærd ved at stå med kasketter med mærket "F", som politiet mener er et kendetegn for LTF. Samtidig solgte de hash fra stedet og havde vagter til at holde øje.

- Kasketterne viser, at man stadig har et tilknytningsforhold til det, der tidligere hed LTF, sagde anklager Kenn Jørgensen.

Sigtet: "Har ikke sagt LTF højt siden forbud"

De tre unge mænd nægter sig skyldige. De er ifølge politiets banderegister LTF-medlemmer, og under anholdelsen fandt politiet hash i en bil, de kørte i.

Den ene - en 20-årig mand - fortalte i retten, at han nogle gange kommer ved spillehallen for at hænge ud, men at de to medsigtede i sagen bare er venner.

Han afviste samtidig, at han havde solgt hash.

Hans forsvarer Mai-Britt Storm Thygesen ville vide, om han havde noget med LTF's kendetegn på, da han blev anholdt i går.

- Jeg har ikke noget tøj med LTF-logo. Jeg har heller ikke sagt LTF højt siden forbuddet, forklarede han.

Netop det lagde hans forsvarer også vægt på:

- At man fortsætter sin adfærd, er ikke det samme som at overtræde et forbud. LTF eller ej, så er der et venskab, der består mellem disse mennesker, argumenterede Mai-Britt Storm Thygesen.

Erkender at have kasket med "F"

Generelt fortalt de tre anholdte på 20, 21 og 23 år, at de har kendt hinanden længe og tit er kommet omkring spillehallen "Chancen" og Nivå-centret - blandt andet for at spille på maskiner.

Ofte ryger de i baggården, fortalte den 21-årige.

- Den baggård har jeg været meget i. Også med de samme mennesker, før LTF fandtes.

Da de unge mænd blev anholdt, fandt politiet flere kasketter med logoet "F" i deres bil. Den ene lå ved foden af en af de anholdte.

Og de tre erkendte da også, at de har kasketter med logoet "F." En af dem fortalte, at han har købt sin kasket på Strøget:

- Mit "F" står for fred. Jeg har også en med A, sagde han og forklarede, at han mener, de kasketter fås med mange forskellige bogstaver.

En af forsvarerne spurgte under grundlovsforhøret, om bogstavet "F" tidligere er set som symbol på en bande. Det kunne anklageren ikke svare på.

Men dommeren mente, at kasketterne kunne udgøre et muligt kendetegn for LTF.

De tre er fængslet frem til 5. oktober. Ifølge politiet koster det 40 dages ubetinget fængsel at overtræde forbuddet mod LTF.

En fjerde person, som også var blevet anholdt, er blevet løsladt.

Facebook
Twitter