Første mistænkte syrienkriger får inddraget sit pas

En ung mand er blevet frataget sit pas og har fået udrejseforbud, så han ikke kan rejse til Syrien eller Irak.

En ung mand mistænkt for at drage til Syrien for at kæmpe har fået inddraget sit pas. (Foto: Colourbox © Colourbox)

En 23-årig mand har fået frataget sit pas og fået udrejseforbud med hjemmel i syrienkrigerloven, der har haft virkning fra den 1. marts i år. Det skriver metroxpress.

Det er første gang, at politiet inddrager et pas og udsteder udrejseforbud. Det bekræfter Rigspolitiet over for DR Nyheder.

Loven giver politiet mulighed for at gribe ind over for personer, der mistænkes for at have til hensigt at rejse til eksempelvis Syrien og Irak for at deltage i væbnede konflikter.

23-årig mand

Det er Københavns Vestegns Politi, der behandler sagen, hvis hovedperson er en 23-årig dansk statsborger fra Københavns Vestegn. Han har fået udrejseforbud i ét år.

- Vi traf afgørelse den 16. marts efter de nye regler i pasloven og udlændingeloven, som giver mulighed for at give udrejseforbud, inddrage pas eller nægte udstedelse af pas til folk, hvor man har grund til at antage, at de vil rejse ud til væbnede konflikter, siger Helene Schrøder, der er sekretariatschef hos Københavns Vestegns Politi, til metroxpress.

Ifølge Helene Schrøder har den unge mand ikke klaget over politiets afgørelse.

Hun kan på grund af sin tavshedspligt ikke oplyse, hvordan politiet er kommet på sporet af manden. Der er heller ikke oplysninger om, hvor han ønskede at rejse hen.

/ritzau/