Første officielle portræt af Mary

Kronprinsesse Mary har fået sit første officielle portræt. Mary afslørede det utraditionelle portræt fredag i Riddersalen på Frederiksborg Slot. Det skal hænge på slottets nationalhistoriske museum.

Kronprinsesse Mary og den australske kunstner Ralph Heimans afslører portrættet. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Kronprinsesse Mary har fået sit første officielle portræt. Hun afslørede det selv på Frederiksborg Slot, hvor det skal hænge på Det Nationalhistoriske Museum.

Det utraditionelle portræt er malet af den australske kunstner Ralph Heimans, som flere gange har været i Danmark og mødt kronprinsesse Mary.

Ikke typisk

- Fra starten besluttede vi, at portrættet ikke skulle være et typisk officielt portræt, men mere udtrykke en personlig karakteristik af kronprinsessen, sagde museumsinspektør Mette Skougaard, inden Mary fik lov til at trække det hvide stykke stof væk.

Maleriet er udført i Havestuen på Fredensborg Slot, og viser Mary i lys spadserdragt. Hun er ved at gøre sig klar til at gå ud - frakken ligger over stolen, og hun er i færd med at tage handsker på.

Portrættet skal indgå i Frederiksborg Slots store samling af portrætter af fremtrædende danskere, herunder medlemmer af den kongelige familie.

Maleriet af malet af en maler fra Australien. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)