Første Se og Hør-dom: Betinget fængsel til to tidligere chefer og millionbøde til Aller Media

Retten i Glostrup dømmer Lise Bondesen og Kim Bretov Jakobsen seks måneders betinget fængsel.

I Se og Hør-sagen leverede tys-tys-kilden fortrolige oplysninger om mindst 135 kendte personer til ugebladet Se og Hør. Det skete mod betaling. (Foto: © Kasper palsnov, Scanpix)

Tidligere nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen og tidligere redaktionschef på Se og Hør Kim Bretov Jakobsen får begge betinget fængselsstraf for deres rolle i Se og Hør-sagen.

Sådan lyder dommen i dag fra Retten i Glostrup.

Lise Bondesen bliver idømt seks måneders betinget fængsel. Det samme gælder Kim Bretov Jakobsen. Begge bliver også idømt 120 timers samfundstjeneste.

Derudover har retten afgjort, at Aller Media skal betale 50 dagbøder af 200.000 kroner. Det svarer til 10 millioner kroner.

Sagen har kørt i retten i dag som en tilståelsessag for både Lise Bondesen, Kim Bretov Jakobsen og Aller Media.

De har alle tilstået at have overtrådt straffelovens paragraffer om "medvirken til hacking" og "bestikkelse af den private sektor" ved at have medvirket til, at en tidligere ansat hos PBS systematisk skaffede sig uberettiget adgang til kreditkortoplysninger hos firmaet og udleverede oplysningerne på kendte personer til ansatte hos Se og Hør.

Det skete mod betaling, fordi ugebladet skulle bruge informationerne til artikler.

Udgangspunktet for anklageren lød tidligere i dag, at både Lise Bondesen og Kim Bretov Jakobsen skulle straffes med mere end fire måneders fængsel, mens Aller Media burde få en bøde på mindst 15 millioner kroner.

Til gengæld gjorde både Kim Bretov Jakobsen og Lise Bondesens advokater det tidligere i dag klart, at deres klienter kun burde få en til tre måneders betinget fængsel.

I alt har otte personer og Aller Media været tiltalt. Sagen mod de resterende seks tiltalte, der nægter sig skyldige, starter i retten den 9. september. Dommen forventes at falde i slutningen af november 2016.