Førtidspensionist er dommer i Irak

En dansk-iraker får førtidspension i Danmark samtidig med, at han tjener 23.000 om måneden i Irak.

En 58-årige dansk-iraker, der modtager førtidspension fra Århus Kommune, er samtidig undersøgelsesdommer i Irak. (Foto: © Zapa Csitul, Zapa Csitul)

En 58-årige dansk-iraker, der modtager førtidspension fra Århus Kommune, er samtidig fremtrædende undersøgelsesdommer og vicechefanklager i den nordirakiske millionby Sulaimaniya, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge avisen oplysninger tjener den 58-årige hvad der svarer til 23.000 kroner skattefrit om måneden som dommer i Irak.

En indtægt han ikke har opgivet til de danske myndigheder, hvilket er i strid med Skats regler om, at indtægter fra Irak skal beskattes i Danmark, skriver Ekstra Bladet.

Pension skal reduceres eller bortfalde

Samtidig betyder hans høje løn i Irak, at hans førtidspension i Danmark skal reduceres kraftigt eller helt bortfalde.

- Det er et groft eksempel på socialbedrageri, og det er jo ekstra foruroligende, at der er tale om en ansat inden for retssystemet, siger Peter Møller, konsulent i kontrolenheden i Frederiksberg Kommune og en af landets førende eksperter.

Sagen kommer mindre end en måned efter, at regeringen og Dansk Folkeparti blev enige om at skærpe indsatsen mod socialbedrageri yderligere.

Den 58-årige dansk-iraker ønsker ikke at kommentere sagen over for avisen.