Førtidspensionister tvinges i arbejde

Slagelse kommune vil gerne forpligte alle nye førtidspensionister til at skulle yde et stykke arbejde for deres pension.

Førtidspensionister får næppe lov til at gå med tomme hænder i fremtiden.

Et forsøg med at tilbyde førtidspensionister frivillig hjælp til at finde arbejde nogle timer om ugen kan gå hen og blive tvang i fremtiden.

Slagelse er en af de kommuner, der som forsøg har tilbudt førtidspensionister en frivillig samtale hos en jobkonsulent.

Indtil videre er 23 kommet i delvist arbejde, uden at de dermed har mistet deres førtidspension.

Men Slagelse kommune vil gerne have dispensation til i fremtiden at forpligte alle nye førtidspensionister til at arbejde nogle timer til gengæld for deres pension, det siger Jobcenterchef Hans Erik Lund Rasmussen.

Landsforeningen af Førtidspensionister mener, det ville være en katastrofe for de mange førtidspensionister, som ikke har nogen resterhvervsevne, det siger formanden Carl Erik Nielsen.

Reform på vej

Regeringen vil i løbet af efteråret forhandle en reform af førtidspension og fleksjob. Den nye reform skal sikre, at færre tilkendes førtidspension og fleksjob, og at flere opnår og fastholder et arbejde.

Erfaringerne fra det forsøg Arbejdsmarkedsstyrelsen har finansieret med at få førtidspensionister frivilligt tilbage på arbejdsmarkedet skal også indgå i reformen, siger kontorchef Torben Damsgaard Jensen.

- Det er jo væsentligt at finde ud af, om vi kan øge antallet af mennesker, der yder noget i arbejdslivet. Det er der jo både skatteindtægter og produktion i, siger han.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk