Føtex og Bilka ramt af troldeangreb på Black Friday

På en af årets vigtigste handelsdage er Dansk Supermarkeds hjemmesider nede.

Dansk Supermarked kæmper for at afværge angebet, så hjemmesiderne kan køre uden problemer.

Fredagen skulle have været en af årets mest indbringende dage for Dansk Supermarked. Ikke bare ude i de fysiske butikker, men også på nettet hos bilka.dk og føtex.dk.

Men aktuelt er det ikke muligt for de købelystne kunder at få fat i Black Friday-tilbuddene i Føtex og Bilkas onlinebutikker.

Dansk Supermarked bekræfter til DR Nyheder, at man er ramt af et angreb på hjemmesiderne.

- Alt tyder på, at vi er udsat for et angreb, siger Kasper Reggelsen, der er pressekonsulent ved Dansk Supermarked.

Det, som Dansk Supermarked oplever i øjeblikket, er et cyber-connection angreb, der spammer onlinebutikkerne med forespørgsler, der på den måde lægger siden ned, fordi serveren ikke kan stå for det massive pres.

- Det har vi været udfordret af, siden Black Friday blev skudt i gang i nat.

Det er dog stadig muligt at gå ind på wupti.com, der også tilhører Dansk Supermarked.

Bilka.dk er nede. (© Screenshot)

Ingen risiko for kunder

Ifølge Dansk Supermarked forsøger teknikere og eksterne konsulenter at afværge angrebet og gøre siderne tilgængelige for de potentielle kunder.

Og det er en rigtig ærgelig dag at blive angrebet på, siger Kasper Reggelsen.

- Det er en dag, man har forberedt sig på, og vi har gjort alt i vores magt for at være klar med for eksempel serverkapacitet. Det er piværgeligt på en dag, som man går og glæder sig til, og kunder har set frem til, siger Kasper Reggelsen.

Kunderne har dog ingen grund til at være bekymret over angrebet.

- Alt tyder på, at det alene handler om at lukke vores hjemmesider. Vi har ikke set forsøg på at tilgå kontooplysninger eller lignende, så der er ingen risiko for kunder, der har eller skal ind og handle, siger Kasper Reggelsen.

Dansk Supermarked kan ikke sige noget om, hvornår man forventer at have afværget angrebet, og hjemmesiderne igen kører uden problemer.

Facebook
Twitter