Fogh: Benzinpriser ikke høje nok

Statsminister Anders Fogh Rasmussen mener ikke, at benzinpriserne er høje nok. I New York Times varsler han en skattereform med højere beskatning af energi. Indkomsterne skal bruges til at sænke indkomstskatten og bane vej for miljøvenlig teknologi.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen vil have højere benzinpriser for at skaffe indtægter til lavere indkomstskat og udvikling af vedvarende energikilder. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

Benzinpriserne skal have et ordentligt hak i vejret for at bane vejen for miljøvenlig teknologi og bryde vores afhængighed af olien, siger statsminister Anders Fogh Rasmussen søndag i det ansete dagblad The New York Times.

Det er den kendte kommentator Thomas L. Friedman, som i sin søndagsklumme citerer Fogh fra en samtale under Friedmans nylige besøg i København.

- Jeg har observeret, at folk i alle andre lande, inklusive USA, klager over, hvordan benzinprisen går i vejret. Kuren er ikke at sænke prisen, men tværtimod at sætte den yderligere i vejret for at bryde vores afhængighed af olien.

- Vi vil fremlægge en ny skattereform med endnu højere beskatning af energi, og indtægterne herfra skal bruges til at sænke indkomstskatten - så vi vil forstærke tilskyndelsen til at arbejde og forstærke tilskyndelsen til at spare på energien og udvikle vedvarende energikilder, siger Anders Fogh Rasmussen til Thomas Friedman.