Folk er enige: Royal Run gik over al forventning

Fra almindelige danskere over OL-stjerner til kongelige - roserne stod i kø efter Royal Run. Se billeder fra dagen her.

 • Klokken cirka 9 mandag morgen satte kronprins Frederik Royal Run i gang i Aalborg. Efter sin første løbetur var det en stolt og glad kronprins, der konkluderede: - Det var magisk, sagde kronprinsen. - Det er dejligt at se, godt at se, at der er masser af mennesker. Det er en form for drøm, der er ved at udfolde sig, lød det fra kronprins Frederik, som fortalte, at han ikke har nogle smerter, og at løbeformen var så god, at han sagtens kunne blive ved med at løbe, til han fylder 95 år. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix) (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
 • Inden Royal Run talte vi i DR med Vibeke Steen, der skulle løbe sammen med sin familie i Aalborg. De første fem kilometer løb familien samlet, inden de blev splittet op i forskellige tempi. Sidste mand nåede i mål efter halvanden time. - Det gik over alt forventning - vi havde alle sammen langt bedre ben, end vi havde regnet med. Det var så hyggeligt, og der var virkelig mange, der hujede, heppede og klappede på ruten, fortæller en glad Vibeke Steen, der skal have sin medalje op på væggen derhjemme. - Trøjen skal vaskes, så jeg kan få den på arbejde i morgen, hvis den når at tørre, siger hun. Fra familien lyder det i øvrigt et "hjerteligt tillykke og en tak for et godt initiativ" til kronprinsen. (© privat)
 • - Det er skønt, og downtown Aarhus har jeg aldrig rigtig løbet i før, så det var nyt for mig, men det var i vante omgivelser og med glade mennesker, lød det fra kronprinsen, der gav highfives til mange af de fremmødte løbere i Aarhus, hvor han i sin tid studerede og fik en kandidatgrad. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
 • Far og søn, Mads og Viktor Mikkelsen fra Randers, løb med i Aarhus. - Vi så ham (kronprins Frederik, red.) ikke rigtig på ruten, men han stod der, da vi kom i mål, så vi fik hilst på ham og fik sagt tillykke, sagde far Mads Mikkelsen efter deres løb på 1609 meter. Begge var enige om, at det havde været en rigtig god og dejlig oplevelse at løbe til Royal Run. - Det er rigtig godt sat op, og det er godt arrangeret. De 1,6 kilometer er lidt for lidt - der skulle have været en 5'er. 10 kilometer er for meget, 1,6 kilometer er for lidt, men det var rigtig fedt og masser af tilskuere og god stemning, lød det fra familien Mikkelsen. (Foto: Kasper Thulstrup © dr)
 • Omkring klokken 10:30 løb kronprinsesse Mary en mil sammen med med sine fire børn. - Det gik rigtig godt. Det var rigtig dejligt at se alle de unge og voksne, der løb med, sagde kronprinsparrets ældste søn, 12-årige prins Christian efter sit løb, som han klarede i 7 minutter og 38 sekunder. De mange tusinder tilskuere på ruten skræmte ikke den unge prins. - Det er noget nyt, og det var rigtig dejligt at prøve. Det vil jeg gerne prøve noget mere, sagde prins Christian. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • - Jeg synes, det var hårdt, lød det fra syvårige prinsesse Josephine, der løb en mil med sin familie - hun fik dog stor ros af mor, kronprinsesse Mary, for sin stil. (foto: Martin Sylvest/Scanpix Ritzau 2018) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
 • I Esbjerg skiftede kronprinsen den blå T-shirt ud med en militærgrøn T-shirt fra Frømandskorpset. - Det var det hurtigste, jeg har løbet i dag af de tre løb. Men det er klart, for jeg var motiveret af soldater, både veteraner og tjenestegørende, der stillede op i uniform. Det er en stor ære, at vi fik lov at starte separat foran de andre hold. Det tog sig rigtig godt ud med soldater i næsten samme uniform, det er dejligt, sagde kronprins Frederik. Halvvejs igennem dagen gjorde kronprinsen status. - Det her er noget, jeg har glædet mig til i næsten et år. Vi drømte om det her vejr og de her omgivelser og de her glade mennesker. Det er enestående, og det gør mig virkelig, virkelig glad.(Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix) (Foto: John Randeris © Scanpix)
 • Konstabel Annette Clemmesen skulle løbe to gange i Esbjerg. Både med sin datter og med kronprinsen. Hun fortalte inden sit sidste løb, at det nok blev lidt varmt at løbe i uniformsbukser og sorte støvler. - Det er varmt, meget varmt, men vi går jo i den til hverdag, så det er jo lige meget, om det regner eller er 27 grader. Da hun blev spurgt, om hun ville overhale kronprinsen, lød svaret. - Jeg løber i støvler, så det kommer jeg slet ikke til. Nej, han har rygproblemer, så det må være 1-1, grinede hun og fortalte, at hun er stor royalist. - Jeg har en lille drøm om, at min datter skal giftes med Vincent. (© dr)
 • Fem medaljer blev det til for kronprinsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
 • Arnangurq Hansen med grønlandske aner var en del af teamet ved Det Nordatlantiske Hus i Odense. - Jeg har været royalist og fulgt de royale begivenheder siden jeg var barn og har altid været glad for den kongelige familie. Kongehuset betyder rigtig meget for mig. De gange, jeg har kunnet følge med i mærkedagene, har jeg fulgt med. Kronprinsparret har altid været glade for at komme op og besøge Grønland, og han har været med i Siriuspatruljen, og så er han så betaget af vores natur - og det kan jeg godt forstå, for jeg savner også den grønlandske natur, sagde hun, inden hun skulle heppe på kronprinsesse Mary. Om Royal Run lød det. - Det er spændende og dejligt, at vi kan være med til at fejre hans dag. (Foto: Kasper Thulstrup © dr)
 • MMA-udøver og OL-sølvvinder i brydning Mark O. Madsen var en af de mange særligt inviterede OL-atleter i Odense. Han fortalte inden løbeturen om kronprinsens særlige betydning for dem. - Hans opbakning er fantastisk. Nu har jeg været med til tre OL rundt om i verden, og selv om det er forskellige steder, så er der altid én fællesnævner, og det er kronprinsparret, der trofast deltager og bakker op om alle de danske atleter - deres opbakning er fantastisk. Og jo, det betyder noget, når han dukker op. Hans passion for sport og at gøre folk aktive, vidner noget om den popularitet, de nyder i Danmark, sagde Mark O. Madsen, der løbetræner for at holde sig i form hver uge. (Foto: Kasper Thulstrup © dr)
 • OL-guldvinder Eskild Ebbesen løb en mil sammen kronprinsen i Odense. - Jeg er her for at støtte op om hele projektet, som jeg synes er genial, og så er det en god anledning til at møde gamle OL-atleter. Kronprinsen gør det her på en måde, som jeg også brænder for. Det er noget, jeg synes er sjovt, og det er fantastisk, at kronprinsen udnytter sin position til det, siger eliteroeren. (Foto: Kasper Thulstrup © dr)
 • - Jeg har det rigtig godt. Men jeg kan godt mærke, at jeg ikke har løbet i seks uger, sagde kronprinsen efter løbeturen i Odense og roste de mange fremmødte. - Der er meget stemning og glæde langs ruten, og der er så mange folk, der hepper på én - det er med til at bære det hele fremad, sagde kronprinsen. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
 • - Jeg kom til at løbe langt over evne på grund af det store heppekor hele vejen rundt. Jeg blev båret rundt, det var fedt, sagde kronprinsesse Mary, da hun havde løbet 10 kilometer i Odense. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2018) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
 • Lidt stemningsbilleder fra Odense. (Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix) (Foto: John Randeris © Scanpix)
 • Der var masser af prinser og prinsesser med til Royal Run, både ægte og uægte. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
 • Folk i alle aldre løb med(Foto: JOHN RANDERIS/Ritzau Scanpix) (Foto: John Randeris © Scanpix)
 • Sådan. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)
 • - Jeg føler mig lidt brugt og fik lidt sten i benene de sidste fem kilometer, så jeg er godt tilfreds med, at jeg fik den her 10 kilometer hevet hjem, sagde kronprinsen, kort efter han kom i mål på dagens sidste løbetur, hvor han også gjorde status på en lang dag. - Det var så overvældende, at jeg lige skal have pusten. Det var noget, der langt oversteg mine forventninger. En drøm, der gik i opfyldelse, sluttede kronprinsen. (Foto: Nikolai Linares/Ritzau Scanpix) (Foto: Nikolai Linares © Scanpix)
 • Fejringen af kronprinsen er langt fra slut endnu - den er nærmest kun lige begyndt. Selve fødselsdagen er lørdag den 26. maj. (Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix) (Foto: Martin sylvest © Scanpix)
1 / 20

Fem løb i fem byer.

Det var helt kort fortalt opskriften på det store løbe-event Royal Run, der fandt sted anden pinsedag med kronprins Frederik som fast løber i alle byerne.

Dagen startede i Aalborg, hvor kronprinsen løb en mil, eller 1,609 kilometer, med en masse børn. Kronprinsen fortsatte i Aarhus og Esbjeg, hvor han løb med henholdsvis studerende og soldater. Sammen med OL-atleter løb han sin fjerde mil i Odense, inden han sluttede af med 10 kilometer i København og på Frederiksberg.

Over 70.500 løb med kronprinsen og var med til at gøre Royal Run til verdens ottende største løb.

DR Nyheder har samlet en masse kommentarer og billeder fra hele dagen, som du kan se herover.

Facebook
Twitter