Folkekirken i København ramt af medlemsflugt

Kun 64 procent af befolkningen i Københavns Stift er medlem af folkekirken. For 20 års siden var tallet 80 procent. Bundrekorden har Tingbjerg Sogn.

I Tingbjerg Sogn er kun 47 børn mellem 0 og 4 år medlem af folkekirken. (Foto: Josko99 © Stock exchange)

Sorte skyer trækker for alvor ind over folkekirken i København.

Flere af de københavnske sogne har meget lave medlemstal, og i mange sogne er antallet af børn og unge mellem 0 og 20 år, som ikke er medlemmer af folkekirken, nu i overtal, skriver Kristeligt Dagblad.

Det fremgår af et nyt kirke-danmarkskort, der på baggrund af tal fra Danmarks Statistik.

Mest markant i Tingbjerg

I tre sogne er medlemstallet nu under 50 procent. Mest markant ser det ud i Tingbjerg Sogn i København, hvor kun 27 procent af borgerne er medlem af folkekirken.

Blandt de helt små på 0 til 4 år er kun 47 børn medlem af kirken, mens 537 børn ikke er medlem, og denne manglende opbakning til kirken i Tingbjerg vender først til folkekirkens fordel blandt kvinder over 55 år og mænd over 65 år.

I januar 2010 var 64 procent af befolkningen i Københavns Stift medlem af kirken, og dermed har stiftet i København landets laveste medlemsprocent og hurtigst dalende medlemstal, viser tal fra Kirkeministeriet. I 1990 var over 80 procent af københavnerne således medlem af kirken.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk