Folkekirken vil hjælpe både kristne og muslimske flygtninge

Folkekirken vil gerne opfordre alle til at tage hånd om de mange flygtninge, der kommer til Danmark.

Hvis du skal til gudstjeneste i morgen, så kan du godt regne med, at den kommer til at handle om flygtninge-problematikken. Samtlige af landets kirker vil nemlig sætte fokus på flygtninge i forbindelse med FN's internationale flygtninge dag i dag. (Foto: Colourbox © Colourbox)

Rekordmange mennesker i verden er på flugt fra krige, konflikter og forfølgelse.

I dag er markeres Verdens Flygtningedag, der sætter fokus på de næsten 60 millioner mennesker på flugt, ifølge FN

De mange millioner svarer omtrent til hele Italiens befolkning.

De fleste af dem kommer fra Syrien, og den næstestørste gruppe kommer fra Afghanistan.

Europæiske kirker tager det op i GudtjenestenMen det er ikke kun FN, der markerer dagen. Flere europæiske kirker vil i morgen snakken om flygtninge-problematikken, når der er gudstjeneste.

Det gælder også herhjemme.

- Vi vil gerne skabe fokus og på den måde skabe grobund for, at der sker konkrete handlinger i forbindelse med at hjælpe de mange flygtninge, siger Søren Dalsgaard, kordinator for Folkekirkens asylsamarbejde.

Han ved godt, at kirken måske ikke skaber arbejdspladser, men tror alligevel på, at der kan gøres en forskel.

- Det handler meget om at skabe et socialt netværk for de mange flygtninge, vi har her i landet. De har brug kontakt til danskerne, og hvis vi spreder budskabet, så kan det være, at der måske er nogle derude, der tilbyder noget danskundervisning eller et godt selskab, siger han.

Lige meget hvilken gud de tror på

Men kirkan kan også noget, som de mange nødhjælpsorganisationer ikke kan, lyder det fra Søren Dalsgaard.

- Mange af de her flygtninge har et helt andet udgangspunkt, når det kommer til religion. Og derfor vil mange have en helt naturlig tilknytning til Folkekirken, som man ikke kan få hos for eksempel Dansk Flygtningehjælp, siger han.

Og det er sådan set lige meget om man tror på Gud, Allah eller noget helt andet.

- Et menneske er et menneske. Kirken skelner ikke mellem den baggrund, de har. Det er klart, at der er en lidt stærkere tilknytning med andre kristne. Men kirken har en helt basal opgave, der inkluderer alle religioner, siger han.

Facebook
Twitter