Folkemøde for de unge: Politisk debat og Beyoncé i forening

I dag begynder en ny københavnsk festival, der har fokus på de unge og skal være en friskere udgave af Folkemødet på Bornholm.

De unge får rig mulighed for at lære om og debattere det danske demokrati, når Ungdommens Folkemøde afholdes torsdag og fredag. (© Ungdomsbureauet)

30.000 unge, der lærer om Beyoncés betydning, hører om de yngste amerikaneres mening om Donald Trump og diskuterer grænsekontrol og radikalisering.

Det bliver scenen, når Søndermarken i København i dag og i morges fyldes af arrangementer og stader. For første gang afholdes der nemlig en dansk demokratifestival, der er målrettet de unge.

”Nutidens problemer skal løses af fremtidens borgere”, lyder sloganet fra Ungdommens Folkemøde, der altså bliver en yngre pendant til det etablerede folkemøde, der hvert år afholdes på Bornholm.

- Vi har med festivalen mulighed for at tiltrække unge, der måske ikke i forvejen interesserer sig for politik, og på den måde kan vi nå langt bredere ud end det traditionelle folkemøde, hvor det primært er ungdomspolitikerne, der deltager, forklarer pressechef for Ungdommens Folkemøde Sahar Asif.

En festival for fremtiden

Festivalen afholdes af Ungdomsbureauet, og der er gang i den fra 7.30 til 19 både i dag og i morgen. Sahar Asif understreger, at folkemødet er arrangeret, så både folkeskole- og gymnasieklasser har mulighed for at deltage som en del af undervisningen.

- Vi ser det som en vigtig opgave at klæde så mange unge som muligt godt på, så de ved, hvad det vil sige at være en aktiv del af demokratiet. Det er de unge, der bærer vores fremtid, siger Sahar Asif.

Ungdommens Folkemøde skydes for alvor i gang i dag klokken 9, hvor statsminister Lars Løkke Rasmussen, flankeret af kulturminister Bertel Haarder, indtager hovedscenen.

Desuden skal 85 organisationer og 300 arrangementer, der spænder fra debatter, workshops, samtaler og musik, være med til at skabe en demokratisk folkefest for de unge.

De kan altså både debattere det amerikanske præsidentvalg, lære om Beyoncés betydning for ungdomskulturen, diskutere ligestilling og komme bag kulisserne på en nyhedsproduktion med holdet fra TV-Avisen.

Der er fri adgang til festivalen, der er alkoholfri. Har man mod på at fejre demokratiet yderligere, når aftenen begynder, og pladsen lukker ned, afholdes der efterfester i Vega og omkring Carlsberg.

Facebook
Twitter