Fond og rigmand vil donere halv milliard til nyt Aarhus-stadion

Salling Fondene investerer i en halv milliard til nyt stadion i Aarhus

Henrik Lind fra Lind Invest og Jens Bjerg Sørensen fra Salling Fondene holder pressemøde om plan for området omkring Stadion. (Foto: Mikkel Berg Pedersen © Scanpix)

Salling Fondene og rigmand Henrik Lind er villige til at donere en halv milliard kroner til nyt stadionprojekt i Aarhus, hvis en række betingelser opfyldes.

Henrik Lind fra Lind Invest og Salling Fondene lover at skyde 500 millioner kroner i projektet, hvis der leves op til en række kriterier.

Kriterierne beror blandt andet på, at kommunen skal tage styringen på projektet, samt finansieringsplanen ikke kun involverer etableringsdelen af det nye stadion, men også indebærer en plan for driften på 'den lange bane', som Henrik Lind formulerede det på pressemøddet.

- Vi synes, at tiden er kommet til at sikre et smukt og banebrydende stadion i absolut verdensklasse, siger Jens Bjerg Sørensen fra Herman Sallings Fond og tilføjer:

- Vi har længe overvejet, hvordan vi har kunnet løfte Aarhus Stadion i respekt for det område, det ligger i. Og det har vi fundet i samarbejde med Henrik Lind.

Sammen med en række politikere fra Aarhus, heriblandt borgmester Jacob Bundsgaard (S), fremlagde de planerne på et pressemøde mandag formiddag på Aarhus Rådhus.

Borgmesteren forklarer, at det kommer til at tage tid at gennemføre projektet.

- Vi kommer ikke helt til at bruge et kvart århundrede, som de gjorde i starten af sidste århundrede, men det kommer til at tage noget tid, siger Jacob Bundsgaard.

DBU har talt varmt for større stadion

Han henviser til, at der tidligere er talt meget om et nyt stadion i Aarhus, men det er endnu ikke blevet til noget.

Denne gang håber politikerne på, at det bliver til noget.

Processen er skudt i gang med en donation på fem millioner kroner fra investorerne.

De penge skal i starten af næste år bruges på at etablere en projektorganisation, og i løbet af samme år starter en proces med at inddrage borgerne i området.

Hvis alt går efter planen, vil arbejdet gå i gang mellem 2021 og 2023 med den overordnede udviklingsplan, planlægning og de første anlægsarbejder, forklarer borgmesteren.

Dansk Boldspil-Union (DBU) har tidligere talt varmt om at få et stadion med plads til 25.000 tilskuere.

Uden atletikbane

Men på pressemødet i Aarhus ville man ikke komme ind på kapaciteten på det kommende nye stadion.

- Vi har ikke lagt os fast på noget. Det vigtige er, at det lever op til Uefas sikkerhedskrav, siger Jacob Bundsgaard.

Han slår dog fast, at det nye stadion ikke skal have en atletikbane.

- Atletik er ikke en stor tilskuersport i Danmark længere, og derfor er kravene til tilskuerfaciliteterne mindre nu.

- Det bliver et fodboldstadion uden atletikbane, men der skal stadig være plads til faciliteterne, lyder det fra borgmesteren.

AGF's nuværende hjemmebane, Ceres Park, har ifølge klubbens hjemmeside plads til 19.433 tilskuere.

/ritzau/