Forældre bakker op om konflikt

Strejken er begyndt i mange børneinstitutioner over hele landet og DR har besøgt Mariagården på Frederiksberg, der melder om opbakning fra forældrene.

Måske vil disse spande komme til at ligge stille hele dagen, for strejken betyder færre børn i børnehaver over hele landet. (arkivfoto). (© DR)

Dagen i dag bliver en prøvelse for mange forældre over hele landet.

Flere børnehaver må på grund af strejken nemlig undvære deres pædagoger, og derfor må far og mor selv sørge for at få passet børnene.

DR's P3-nyheder var tidligt i morges på besøg i børnehaven Mariagården på Frederiksberg. Her kunne lederen, Rita Albertsen, konstatere, at der ikke var så mange børn, som der plejer, og at forældrene derfor måtte have fundet andre måder at få passet deres børn på allerede fra strejkens første dag.

- Vi har fået stor støtte og opbakning fra vores forældre. Der har ikke været nogle vrede forældre. Jeg tror kun, der kommer de børn, som har lov at komme i dag, og hvis der kommer flere, vil jeg henvise forældrene til Frederiksberg kommune, som har lavet udvælgelsen af, hvilke børn, der må komme i dag, siger Rita Albertsen.

Konflikt kan vare længe

Dorthe Pedersen, der er ledelses- og arbejdsmarkedsforsker på Copenhagen Business School, mener der er udsigt til, at konflikten vil få et andet forløb end tidligere.

- Når der er kommet indgreb i de senere år, så har det været meget hurtige indgreb fra regeringens side, men denne gang er der lagt op til et lidt mere taktisk spil fra regeringens side om, hvem der kan vinde mediekampen. Derfor tror jeg man lurer lidt på hinanden om at få sympatien i befolkningen, siger hun.

MailFormDR: Kontakt

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532a1518a11f9d09b43e060fhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532a1518a11f9d09b43e0612

Facebook
Twitter