Forældre betaler de unges telefongilde

Selv om det er teenagebørnene, som rask væk plaprer løs i mobilen, er det deres forældre, som må stå for telefonregningen.

Alt for mange danske teenagere sender mobilregningen videre til far og mor (© Colourbox.com)

Ingen kvaler - far og mor betaler. Teenagernes mobilregninger ryger direkte videre til forældrene, skriver MetroXpress.

71,4 procent af unge på 13-18 år siger nemlig i en ny undersøgelse, at det er deres forældre, som betaler hele telefonregningen.

64,2 procent siger desuden, at de ikke har en fast grænse for, hvor meget de må ringe eller sende. Kun 8,8 procent siger, de har et fast månedligt beløb, som de kan ringe for.

Forældre skal ikke betale

Tallene overrasker børne- og familieforsker Per Schultz Jørgensen.

- Det lyder fuldstændig urimeligt, at forældrene betaler for deres teenagebørns telefonforbrug. De må sætte hælene i og lære deres børn, at man ikke bare udskriver checks, hver gang der kommer en telefonregning, siger han til MetroXpress.

Han mener, at forældrene giver deres børn enorme frihedsgrader samtidig med, at de hele tiden vil vide, hvor ungerne befinder sig.

- Det er derfor, de vælger at betale telefonregningen, selv om de måske godt ved, det er forkert. De ønsker hele tiden at have styr på, hvad børnene laver, selv om de burde have sluppet taget for længst, siger Per Schultz Jørgensen.

Undersøgelsen stammer fra Gallups nye børne- og ungdomsindeks. Selskabet Telenor har leveret tallene til metroXpress.

Facebook
Twitter