Forældre demonstrerede: Politikere lovede flere voksne

Flere politikere var inviteret til at tale til de demonstrerende forældre.

Demonstrationerne er foregået over hele landet - her i Aalborg. (Foto: Henning Bagger © Henning Bagger)

Debatten om minimumsnormeringer i daginstitutionerne er blevet et af valgkampens helt store emner.

For mens en samlet bevægelse bestående af forældre og pædagoger har konkrete krav om én voksen til tre børn i vuggestuer og én voksen til seks børn i børnehaver, så er Christiansborg mere splittet.

I dag var flere tusinde forældre over hele landet på gaden for igen at demonstrere for sagen under sloganet 'Hvor er der en voksen?'.

Og i den anledning var flere politikere inviteret til at tale på Bertel Thorvaldsens Plads et stenkast fra Christiansborg. Her kan du se, hvad de hver især sagde:

Mette Frederiksen (S): Vil ikke love minimumsnormeringer

Mette Frederiksen og Socialdemokratiet har ikke været meget for at sige, om de går ind for minimumsnormeringer, men fra scenen kom statsministerkandidaten det en smule nærmere i dag.

Hun sagde nemlig, at hun "ikke fra den ene dag til den anden kan sikre en voksen til seks børn i børnehaven og en voksen til tre børn i vuggestuen," men er klar til at arbejde sammen med kommunerne om en aftale.

Kristian Jensen (V): Vil ikke 'detailstyre' kommunerne

Venstres Kristian Jensen var en af de få politikere fra blå blok, der var på scenen i dag.

Her inviterede han FOA, Bupl og Kommunernes Landsforening med til forhandlingsbordet for at lave en trepartsaftale, der skal løbe de næste fire år, hvis Venstre kommer i regering igen.

Men han slap ikke helt for buh-råb fra forsamlingen, da han slog fast, at Venstre ikke går ind for "detailstyring" af kommunerne - og dermed altså heller ikke for minimumsnormeringer.

Pia Olsen Dyhr (SF): 'I skriver danmarkshistorie'

SF-formanden glæder sig over, at flere - selv Mette Frederiksen - nu støtter et forslag om minimumsnormeringer.

Så nu er det altså på høje tid at handle, lyder det fra Pia Olsen Dyhr.

Sofie Carsten Nielsen (R): Vi har ændret mening

Tilslutningen til idéen om minimumskrav til, hvor mange børn der må være per voksen i institutionerne, er blevet større i løbet af debatten.

Et af de partier, der ændret mening, er Radikale Venstre. Det fortalte Sofie Carsten Nielsen fra scenen:

- Der var engang, vi ikke gik ind for minimumsnormeringer – det gør vi nu.

Pernille Skipper (EL): Skyder på 'politikersprog'

Enhedslistens Pernille Skipper benyttede muligheden til at skyde lidt på den siddende regering og snakken om 'detailstyring'.

Hun mener, at regeringen detalje-lovgiver i mange sammenhænge og bare bruger betegnelsen som undskyldning for at komme uden om kravet om minimumsnormeringer.

- Når de siger 'detailregulering', er det bare politikersprog for, at vi ikke gider sætte penge af, sagde hun til de fremmødte demonstranter.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk