Forældre: Dødslister er vores ansvar

Forældrene på to nordjyske skoler er chokerede over afgangselevernes dødslister, hvor yngre elever kaldes for "homodreng" og "pædofili-pige", men mener forældrene selv har ansvaret for at stoppe dem.

"Lille misser skal også have tisser", "Pædofili-pigen" og "Sport i 2'eren".

Sådan lyder nogen af øgenavnene på de dødslister som afgangseleverne på to nordjyske skoler har lavet over yngre elever i forbindelse med sidste skoledag.

Dødslisterne ligger på en åben facebookprofil, hvor en række elever står nævnt med både klasse, fuldt navn og en række beskidte øgenavne som eksempelvis "Finger-pigen" og "Homodrengen".

Skoleleder: Vi har forbudt dødslister

På både Sæby og Sæbygård Skole, hvor dødslisterne er fra, har man tidligere oplevet problemer med lister med hårde øgenavne over elever, der skulle have vand på sidste skoledag.

- Derfor valgte vi også at forbyde listerne for år tilbage, siger skoleleder Mie Trolle fra Sæby Skole.

Samtidig har skolen haft samtaler med børnene om, hvordan man opfører sig på nettet. Samme taktik forsøgte man på Sæbygård Skole, men uden held.

- Det er jo fuldstændig uacceptabelt, at det her forekommer. Og det er også derfor vi har forbuddet, siger Gert Nygaard, skoleleder på Sæbygård Skole.

Forældre er i vildrede

Alligevel er listerne genopstået på facebook og det frustrerer formand for skolebestyrelsen på Sæby Skole, Lene Bering.

- Jeg ville gerne vide, hvem der har startet det her, for det er da uhyggeligt og usmageligt med sådanne dødslister, og specielt med de navne, der bliver brugt.

Hun mener, at forældrene bærer det største ansvar for at dødslisterne stadig eksisterer.

- Man bliver nødt til at have forældrene med, for man kan ikke som skole gøre noget ved børnenes facebookvaner. Det er forældrenes ansvar.

Snak med børnenes forældre

Også formand for skolebestyrelsen på Sæbygård Skole, Martin Gadensgaard, er chokeret over listerne.

- Det er lige præcis det, vi ville undgå, da vi gjorde lister på sidste skoledag forbudt. At det så er fortsat på facebook, det er virkelig ærgerligt, for der er altid nogen, der bliver ked af det.

Han vil nu opfordre forældrene til skolens ældste elever til at tage en snak med børnene.

Facebook
Twitter