Forældre har lagt konfirmationsbudget 100.000 kroner

Firemandsband, middag på gourmetrestaurant, tøj med mere koster sammenlagt Freja Uekermanns forældre omkring 100.000 kr.

Der skal ikke mangle noget ved Freja Uekermanns konfirmation. (© COLOURBOX)

Efter konfirmand Freja Uekermann har bekendt sin tro i kirken, bliver hun kørt hjem i en cadillac. Festen med firemandsband og 78 gæster bliver afholdt på den fine restaurant Knapp i Sønderjylland, for der er ikke sparet på noget til Frejas konfirmation.

- Vi regner med, at det bliver omkring 100.000 kroner for det hele. Men det svarer jo til en pakke cigaretter om dagen i syv år, siger Frejas far, Henrik Uekermann.

Han har sammen med konen oprettet en opsparingskonto til den store dag for år tilbage.

- Så det kommer ikke bag på os, hvad det her skal koste, siger Frejas Mor, Pia Uekermann. Begge forældre er almindelige lønmodtagere.

Ikke for meget

I den seneste uge har der været heftig debat om, hvorvidt nogle konfirmationer og budgetterne til dem har taget overhånd.

- Jeg kan godt se, at alle ikke har mulighed for at spare op, som vi har gjort, siger Pia Uekermann. Henrik Uekermann mener omvendt heller ikke, at deres konfirmationsfest er ud over det rimelige.

- Det svarer jo til en pakke cigaretter i syv år, og andre vælger jo så at ryge pengene op, siger han.

I gennemsnit koster en dansk konfirmation lige under 30.000 kroner, viste en Nordea-undersøgelse i 2013. 43 procent af konfirmationerne koster under 15.000 korner for forældrene.

Se mere om konfirmationer i hver sin ende af budgetskalan i 21Søndag i aften.

Facebook
Twitter