Forældre: Hellere pædagoger end renovering

Forældre vil hellere have flere pædagoger end de varslede renoveringer af dagsinstitutionerne, viser rundspørge fra BUPL.

Forældre vil hellere have flere pædagoger end de varslede renoveringer af dagsinstitutionerne, viser rundspørge fra BUPL.

Hellere flere pædagoger end bedre dagsinstitutioner.

Sådan lyder meldingen fra forældrene i en rundspørge som Epinion har lavet for pædagogernes fagforening BUPL i forbindelse med finanslovsforhandlingerne om de kommunale investeringer i skoler og daginstitutioner for 3,75 milliarder kroner.

I rundspørgen svarer 70 procent af 1047 forældre, at de foretrækker "flere pædagoger" frem for "bedre fysiske rammer" i form af renovering og forbedring af bygninger. Knap en fjerdedel foretrækker det sidste.

Det overrasker ikke Lars Klingenberg, formand for forældrenes landsforening, FOLA.

- Der nogle institutioner, hvor der næsten er mere afvikling end udvikling af kompetencer, så der er virkelig behov for mere uddannet personale lige nu og her, siger han til DR.

- Det nytter ikke at have store flotte rammer, hvis man ikke har noget reelt indhold, og hvis man ikke har muligheder for at lave det pædagogiske udviklingsarbejde, som skal foregå i institutionerne.

Læsset vælter let

Som forælder til en pige i vuggestue og en dreng i børnehave ville Karina Gottlieb fra Nyborg også foretrække flere pædagoger end bedre forhold.

- Det er vigtigt at der er nok pædagoger til børnene, som jo er væk fra deres mor og far i løbet af dagen og har brug for at kunne skabe en ordentlig kontakt til en anden voksen, forklarer Karina Gottlieb, der også er engageret i forældrebestyrelsen og forældrenetværket "Børneparkering - nej tak!"

- De pædagoger der er der nu, gør helt klart deres bedste for at skabe en god hverdag for børnene, men der skal ikke særligt meget til at vælte læsset, så de ikke har overskud til at give børnene nok voksenkontakt og nærvær i løbet af dagen, siger hun.

Pædagoger enige

Formand for BUPL, Henning Pedersen kalder rundspørgen en "klar melding" og erklærer sig enig i forældrenes prioritering.

- Der er ikke nogen tvivl om, at der er behov for at få renoveret institutionerne. De fysiske rammer lider mange steder af manglende vedligeholdelse, så det er der klart behov for, siger Henning Pedersen til DR.

- Men i en situation hvor økonomien er stram og der skal prioriteres, der foretrækker vi klart, at der bliver ansat flere pædagoger, da der mangler pædagoger i institutioner.

Det er især de yngre forældre i aldersgruppen 18 til 34 år, kvinder og forældre der stemmer til venstre for midten, der foretrækker en bedre normering i stedet for bedre rammer.

Det har desværre ikke været muligt at få en kommentar fra børne- og undervisningsminister Christine Antorini.

Facebook
Twitter