Forældre i Tømmerup i chok: En præst lyver jo ikke

Forældre lod deres teenagebørn sove hos pædofilisigtet præst, fordi de havde blind tro på, at børnene netop hos præsten var i trygge hænder.

Forældre stolede blindt på en nu pædofilsigtet præst. (© DR Nyheder)

- Hvad hulen har de forældre dog tænkt og troet?

- Mærkeligt, uanset hvor populær præsten har været, at forældre ikke har undret sig, og har ladet dem sove der.

Sådan skriver nogle af dr.dk’s brugere, efter en P1 Dokumentar i sidste uge kunne fortælle, hvordan det blev normalt, at flere drenge overnattede i en nu pædofilisigtet præsts seng.

Efter at præsten fik sit embede i 2004, omdannede han lige så langsomt præstegården til en slags uofficiel ungdomsklub, hvor han serverede alkohol for de unge.

- Synes også, det er mærkeligt, nogle forældre lader deres børn overnatte hos en præst også i hverdagene, skriver en tredje.

- Han var en god voksen for min søn

Men P1 Dokumentar har i forbindelse med dokumentaren talt med en række forældre, og flere af dem fortæller, at de jo netop stolede på præsten, fordi han var et meget sympatisk og charmerende menneske.

- Han holdt nogle fantastiske prædikener, fordi han havde sådan en god måde at sige tingene på. Der var humor, der var kærlighed og der var eftertænksomhed i hans prædikener, fortæller Kirsten, som betragtede præsten som en ven af familien.

Ikke mindst en ven for hendes søn Frederik, der dengang var 13 år, og som hun på et tidspunkt gav lov til at rejse på ferie med præsten.

- For min søn var han en god voksen, der formåede at lave nogle rammer, hvor de havde en ualmindelig stor frihed til at gøre nogle ting, som de ellers ikke fik lov til hjemme i familierne, fortæller hun i dokumentaren.

Vidste intet om alkohol

Kirsten vidste dog ikke, at de frie rammer hos præsten også indebar, at drengene – nogle kun 12-13 år gamle - fik lov til at drikke alkohol, indkøbt af præsten.

Hun har det derfor skidt med at få det at vide i dag.

- Jeg bryder mig ikke om at få at vide, det er præsten, der har købt alkohol, for det fortæller mig noget om, at han har haft nogle bagtanker, siger hun.

At drengene sov hos præsten ofte fra fredag til mandag undrede Kirsten sig lidt over dengang, og hendes eksmand spurgte også, hvad der egentlig foregik hos den præst.

Men hun tænkte, at så længe hendes søn ikke skiftede personlighed, og enten blev meget introvert eller pludseligt udadreagerende, så var det fordi, han havde det godt.

- Men hvis han havde sovet i sengen hos præsten, så tror jeg nok, jeg ville have tænkt, at det nok ikke lige var det allermest smarte, siger hun.

Rystet over at høre om dobbeltseng

At hendes søn Frederik rent faktisk delte dobbeltseng med præsten på den uges ferie i Tyrkiet, som hun havde givet ham lov til at tage med på, kommer bag på hende og gør hende dybt ked af det.

Også selv om Frederik i dag som 22-årig er sikker på, at han ikke har været udsat for seksuelle overgreb.

For tænk nu, hvis han bare gerne vil beskytte præsten.

- Tænk nu, hvis min søn nu alligevel skjuler det. Jeg ved jo, at der er andre drenge, som er unge mænd i dag, som føler, at de svigter deres allerbedste ven, siger hun.

Hun har flere gange spurgt ham, om han taler sandt, og føler, at hun kan stole på ham. Hun ville ikke kunne tilgive sig selv, hvis hun har ladet sin søn rejse med en mand, der forgreb sig på ham.

Syntes noget var unaturligt

Tom Jensen, hvis dreng kom en del i præstegården, var en af de forældre, der rent faktisk syntes, at præsten havde et unaturligt tæt forhold til de unge.

Men da han gik til præsten med sin bekymring, forsikrede præsten ham om, at alt var i skønneste orden, hvilket Tom Jensen troede på.

- Ja, det troede jeg på, for en præst lyver jo ikke. Min egen søn har også overnattet hos præsten, man tænker jo “Hos præsten, der laver de jo ikke numre”, vel, siger Tom Jensen.

Heller ikke Tom Jensens søn har oplevet, at præsten har udsat ham for overgreb.

Præsten er sigtet for at have forgrebet sig på i alt fem børn. En pige og fire drenge. Der er tale om i alt 11 forhold vedrørende seksuelle overgreb mod børn. Straffesagen er endnu ikke berammet.

Kirsten og hendes søn optræder kun med fornavn, for ikke at afsløre sønnens fulde navn. Identiteten er redaktionen bekendt.

Facebook
Twitter