Forældre må blive i lejlighed trods søns vold

Højesteret har afgjort, at det vil være for drastisk at lade forældre bøde for søns vold.

Højesteret har bestemt, at et forældrepar ikke skal smides ud af deres lejlighed i bebyggelsen Urbanplanen på Amager på grund af deres søns kriminalitet.

Sagen drejer sig om et overfald i august 2014, hvor en mand under et slagsmål blev truet med kniv og slået i hovedet med en lægte.

Det kostede en dom på fire måneders fængsel til den yngste bror i en søskendeflok på syv. Han var på det tidspunkt omkring 20 år gammel og hjemmeboende.

I marts 2015 valgte Boligforeningen 3B at ophæve lejemålet for familien med henvisning til, at lejeforholdet var misligholdt. For selv om det var moren, som stod som lejer, så var hun ansvarlig for andre medlemmer af hustandens opførsel. Det siger loven.

Boligretten i København slog i november 2016 en streg over ophævelsen af lejemålet, selv om volden i princippet var nok til at smide familien ud.

Landsretten mente, at familien skulle ud af lejligheden, mens Højesteret altså nu har stadfæstet boligrettens dom.

Højesteret henviser blandt andet til, at faren i familien har psykiske problemer efter at have været udsat for tortur, at familien har boet i lejligheden i 14 år, og at der ikke tidligere har været klager.

/ritzau/