Forældre skriver de unges gymnasieopgaver

Den kommende sommers studenter, er netop nu i gang med en opgave, der ifølge elever, lærere og rektorer er så svær, at mange lokker deres forældre til at skrive den.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutningen siger, at opgaven i sin form er overakademisk. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Gymnasieelever i 3.g afleverer i disse dage en opgave, som de har haft 14 dage til at skrive. Men opgaven er ifølge elever, lærere og rektorer så svær, at mange elever lokker forældre til at skrive den. Det skriver Politiken.

Danske Gymnasieelevers Sammenslutning (DGS) har fået 1.000 henvendelser fra elever, der har svært ved opgaven og har lavet en rådgivning til elever, der ikke kan få hjælp fra forældrene.

- Den akademiske tankegang er gået på himmelflugt, uden at man har eleverne eller deres hverdag med. Opgaven er i sin form overakademisk, og det gør, at dem, som kan få hjælp, gør det, mens de andre er på spanden, siger Frederik Gjørup, der er formand for DGS, til Politiken.

Overvejer at supplere med mundtlig prøve

Konsulent Jørgen Balling Rasmussen fra Undervisningsministeriet siger, at opgaven følges nøje, og at den løbende ændres.

- Det bliver overvejet politisk som en mulighed, at prøven skal suppleres med en mundtlig prøve for alle elever. Det vil betyde, at det bliver muligt at teste, om eleverne har lavet opgaven selv eller fået for meget hjælp undervejs, siger han til Politiken.

Facebook
Twitter