Forældre: Stop udmattelseskrigen og kom med et indgreb

Familier er under pres på grund af lockouten af lærerne. Forældrene opfordrer regeringen til at gribe ind.

Nu er det nok. Lockouten skal stoppe og børnene skal tilbage i skolen, så regeringen må gribe ind.

Det mener Skole og Forældre, der er skiftet fra at foretrække en forhandlingsløsning til at ønske et regeringsindgreb, fordi der ikke sker noget.

- Vi bliver kontaktet af mange forældre, der er frustreret over, at lockouten er gået ind i 4. uge. Det er for lang tid, og jeg er helt sikker på, at ingen forældre er interesseret i, at lockouten fortsætter, siger Finn Juel Larsen, der er næstformand i Skole og Forældre.

Muligheder er opbrugt

- Det har nærmest udviklet sig til en udmattelseskrig og det skal stoppe nu. De gode tiltag med bedsteforældre og frivillige har fungeret godt, men nu er mulighederne opbrugt og børnene skal tilbage i skolen, siger han.

Også flere skolebestyrelsesformænd, som P4 Sjælland har været i kontakt med i starten af lærer-lockoutens 4. uge, mener at lockouten skal stoppe nu.

- Min fornemmelse er, at mange forældre er ved at være møre og de er trætte af den omlægning, der er i deres dagligdag. Mange bruger afspadsering og feriedage, og mange har haft en forstående arbejdsgiver. Der bliver slidt på alt her, og det er familier under pres, siger Søren Westerbjerg Andersen, der er skolebestyrelsesformand på Pedersborg Skole i Sorø.

Kæmpearbejde at indhente timer

Skolebestyrelsesformanden vil derfor have en løsning på konflikten nu, så skolen ikke kommer til at bløde endnu mere, end den allerede gør efter tre uger med lockout.

- Der bliver et kæmpearbejde med at indhente de timer, som børnene ikke har fået. Der er ved at blive lagt planer for, hvordan det eventuelt kunne gøre, men det er svært at gøre noget konkret, når vi ikke ved, hvor længe det vil køre. Men det vil have store påvirkninger på driften på Pedersborg Skole, siger Søren Westerbjerg Andersen.

Helt uoverskueligt

- Det er fuldstændig uoverskueligt, hvis konflikten fortsætter. Både i forhold til pasning, men også i forhold til, at vores børn er trukket ud af deres hverdag. Så det får uoverskuelige konsekvenser, siger skolebestyrelsesformand Marianne Søgaard Hansen fra Fjordskolen i Nykøbing Falster.

Ifølge den daglige Epinion-måling lavet for DR Nyheder er støtten til henholdsvis kommunerne og lærerne og ønsket om et regeringsindgreb ønsker et flertal nu et regeringsindgreb.

De seneste tre målinger har vist, at 52 procent af de adspurgte vælgere er helt eller delvis enige i, at regeringen bør gribe ind hurtigst muligt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk