Forældreintras afløser er på vej: Aula får to millioner brugere

Ny digital kontaktbog er kommunernes hidtil største it-projekt. Skoler i fire kommuner starter test af Aula.

Det hidtil største it-projekt i kommunerne skal skabe bedre rammer for digital kommunikation mellem forældre, lærere, elever. (Foto: Henning Bagger /Scanpix © DR ARKIV)

Tusindvis af forældre til nye børn i folkeskole vil formentligt stifte bekendtskab med den digitale kontaktbog Forældreintra i den kommende tid, når de skal følge med i podernes skoleskemaer og beskeder fra lærere og andre forældre.

Aula
  • Fra skolestart 2019 skal systemet være klar til brug på alle folkeskoler i landets 98 kommuner.
  • På en række pilotskoler og dagtilbud i Gladsaxe, Høje-Taastrup, Odder og Aarhus skal man være klar til at bruge Aula fra 1. januar 2019.
  • Fra 2020 skal Aula tages i brug i daginstitutioner i foreløbig 95 kommuner.
  • Aula skal erstatte folkeskolernes brug af Skoleintra, som blandt andet indeholder Forældreintra og ElevIntra.
  • Brugere vil kunne tilgå Aula via www.aula.dk og via en app til mobil eller tablet.
  • Ifølge kommunernes it-fællesskab Kombit er Aula udviklet med særligt henblik på brugervenlighed og datasikkerhed.
  • Kommunerne skal samlet betale 350 millioner kroner for Aula. Beløbet dækker udvikling, videreudvikling og den daglige drift af løsningen i otte år for skoler, SFO'er og dagtilbud.
  • It-virksomheden Netcompany står for udvikling og implementering af Aula sammen med Frog og Advice.

Kilder: Aula.dk, kommunernes it-fællesskab Kombit.

Men både forældre og lærere skal vænne sig til et helt nyt system, når it-platformen Aula rulles ud i alle folkeskoler i de 98 kommuner. Det sker fra skoleåret 2019, men på en række pilotskoler skal man lære Aula at kende allerede i de kommende måneder.

Aula skal desuden bruges af pædagoger og forældre i vuggestuer og børnehaver i mindst 95 kommuner fra 2020. Det fortæller vicedirektør i kommunernes it-fællesskab Kombit Poul Ditlev Christiansen.

- Som forælder betyder det, at man vil kunne kommunikere i den samme app, fra man har sit barn i daginstitution, til det går ud af 10. klasse i folkeskolen.

- Det skulle gerne gøre det nemmere at planlægge i hverdagen, siger Poul Ditlev Christiansen, som er ansvarlig for Aula.

Største IT-løsning

Kombit regner med, at Aula får mere end to millioner brugere fra i alt 4200 skoler og dagtilbud. Prisen for det nye system er 350 mio. kr.

- Der er ingen tvivl om, at det bliver den it-løsning med flest daglige brugere, som vi har kørende i kommunerne, siger vicedirektøren.

- Løsningen er enkel og simpel at anvende, så alle forældregrupper får de bedste muligheder for at understøtte deres børns læring og trivsel i det daglige, siger han.

I de kommende måneder skal skoler i fire kommuner - Gladsaxe, Høje-Taastrup, Odder og Aarhus - introduceres for Aula, som de skal teste fra 1. januar.

Aula er en del af en aftale fra 2014 mellem kommunerne og regeringen om et digitalt løft af folkeskolerne.

/ritzau/