Forbrugerrådet Tænk: Sådan sparer du penge på el-regningen

Prisen på el bliver mere end fordoblet i timerne fra klokken 17 til 20.

I fremtiden skal forbrugerne til at forholde sig til nye el-priser.

Danmarks største eldistributør Radius (tidligere DONG) mere end fordobler sin pris på den el, som man bruger fra klokken 17.00 til klokken 20.00.

En kilowatttime koster i dag 37,5 øre hos Radius, men fremover vil prisen være 83,5 øre i de tre dyre timer. Samtidig falder prisen i døgnets øvrige timer og hele sommerhalvåret til 32,5 øre.

Priserne stiger, fordi Radius gerne vil have en mere jævn fordeling af brugen af strøm i løbet af en dag. Lige nu bliver en femtedel af al strøm nemlig brugt i de tre travle timer.

Sådan sparer du penge

Martin Salamon, cheføkonom fra Forbrugerrådet Tænk, har tre gode råd til, hvordan man sparer penge på el-regningen.

- Det første, du kan gøre, er at kigge på belysningen derhjemme. Har du skiftet til sparepærer? Og har du byttet de gamle pærer ud med nye LED-pærer?, spørger Martin Salamon.

Han opfordrer også forbrugerne til at kigge på deres el-vaner.

- Smider du sportstøjet i vaskemaskinen, når du kommer hjem og derfor bruger el i det dyre tidsrum, så kan det være, at du skal vente med det og vaske tøjet, når strømmen er billigere.

Det sidste råd, som Martin Salamon kommer med, er, at forbrugerne skal kigge på deres elektroniske apparater derhjemme.

Han opfordrer til at skifte det gamle fjernsyn på børneværelset ud med et nyt, for de nye apparater bruger mindre energi end de gamle.

- Er der noget, som bare kører, og som bruger meget mere energi, end det burde med den teknik, der er i dag, så skift det ud.

Radius' nye priser kommer til at have en betydning for en million husstande i hovedstadsområdet, Nord- og Midtsjælland.

Facebook
Twitter