Forbrugerrådet Tænk: Volkswagen-ejere bør kompenseres

Det kan godt være, at der ikke er tekniske grunde til at udbetale erstatning til VW-ejere, men det er ikke i orden, lyder det.

Hos Forbrugerrådet Tænk mener man ikke, at eventuel erstatning skal afhænge udelukkende af, om bilerne lever op til myndighedernes krav. (Foto: Jewel SAMAD © Scanpix)

Volkswagen i Danmark melder nu ud, at man ikke forventer nogen erstatning til danske folkevognsejere, da der ikke er juridisk belæg for de tekniske ændringer, som de fusk-ramte biler skal igennem kontrol for.

Hos Forbrugerrådet Tænk mener jurist Jakob Steenstrup ikke, at eventuel erstatning skal afhænge udelukkende af, om bilerne lever op til myndighedernes krav.

- Der er meget fokus på de tekniske løsninger, men der kan være mange afledte konsekvenser. Er værdien af ens bil faldet, ændrer skatter og afgifter sig eller er der udgifter i perioden uden bil, mens fejlen bliver rettet?, siger han og fortsætter:

- Efter vores opfattelse skal forbrugerne ikke nøjes med, at bilerne bare rent teknisk er ok. De må også skulle kompenseres, hvis der er økonomiske tab af nogen art.

Hos FDM, Forenede Danske Motorejere, venter man på, at de første opdateringer bliver gennemført. Så kan FDM selv kontrollere, om det holder stik, at opdateringen intet ændrer.

- Det har vi ingen dokumentation for endnu. Hvis det ikke passer, så vil bilejerne jo skulle have erstatning fra Volkswagen, siger afdelingschef i FDM Per Alkestrup og fortsætter:

- Hvis det holder stik, er der ikke juridisk grundlag for erstatning. Så må det være op til folkevogn, hvordan de vil kompensere for den ulejlighed, kunderne har ved at skulle forbi et værksted.

/ritzau/