Forbud mod at samles flere end ti personer forlænges

Forsamlingsforbud forlænges til den 18. april. Før udløb det den 14. april.

Det vil fortsat ikke være lovligt at samles mere end 10 personer frem til 18. april. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Opdatering: Forsamlingsforbuddet blev om aftenen mandag den 6. april forlænget yderligere, så det indtil videre løber til og med den 10. maj 2020.

Det vil være forbudt at mødes flere end ti personer helt frem til 18. april. Det fremgår af en bekendtgørelse på lovtidende.dk.

Forbuddet stod til at udløbe 14. april, men er altså blevet forlænget.

Forbuddet er flere gange tidligere blevet forlænget.

Forsamlingsforbuddet, der gælder i det offentlige rum og ved private arrangementer, blev indført 17. marts, efter en hastestramning af epidemiloven blev vedtaget i Folketinget.

Den giver sundhedsministeren mulighed for at indføre forsamlingsforbud grundet coronavirus.

Det skete første gang 17. marts, hvor forbuddet gjaldt indtil 30. marts. 27. marts blev det forlænget til 14. april. Det er altså nu forlænget endnu engang til 18. april.

Kan forbyde forsamlinger på over to personer

Torsdag i sidste uge fik regeringen ved endnu en hastelov skærpet epidemiloven, så sundhedsminister Magnus Heunicke (S) kan forbyde forsamlinger på over to personer. Den skærpelse er dog ikke taget i brug i den seneste bekendtgørelse.

Sidste mandag sagde statsminister Mette Frederiksen (S) på et pressemøde, at Danmark gradvist kan blive åbnet op, når påsken er overstået.

Det kræver dog, at befolkningen fortsat agerer fornuftigt og blandt andet lader være med at samles i for store forsamlinger, da det kan øge smittefaren.

Det fremgik tidligere, at forbuddet også gjaldt i private hjem. Det er ikke rigtigt og er nu rettet.

/ DR Nyheder /

Facebook
Twitter