Forening: Telefonbøger skal ud af postkasserne

Telefonbøgerne er et levn fra tiden før internettet, lyder kritikken fra Danmarks Naturfredningsforening.

I regeringsgrundlaget bliver der lagt op til, at du fremover selv skal bede om at få leveret de mange papirsider i postkassen. (Foto: © Søren Nielsen- P4 Nordjylland)

Over 5,3 millioner gule telefonbøger er netop blevet delt ud i de danske postkasser. Men det skal snart være slut, hvis det står til Danmarks Naturfredningsforening og Forbrugerrådet.

Bogen er nemlig noget værre miljøsvineri og et levn fra tiden før internettet, mener miljøpolitisk medarbejder Christian Poll.

- Rigtigt mange danskere modtager telefonbøgerne, men de ryger bare hen i reolen, eller også bliver de smidt direkte i papirgenbrug. Så tiden er faktisk moden til nu, at vi udfaser den folkelige telefonbog, siger han til DR Nyheder.

Som det er i dag kan man kun vælge telefonbogen fra, hvis man får et klistermærke til postkassen med 'Reklamer nej tak'.

Bør aktivt vælges til - ikke fra

Regeringen har dog planer om at indsnævre telefonbøgernes udbredelse.

I regeringsgrundlaget bliver der lagt op til, at du fremover selv skal bede om at få leveret de mange papirsider i postkassen.

Og det vil være en rigtig god ide, siger Forbrugerrådets direktør Rasmus Kjeldahl.

Han mener, at det er meget bedre at skulle vælge til i stedet for fra, som ordningen er i dag.

- Det vil give en stor forskel, for der er en stor gruppe, der ikke får sig taget sig sammen til at være aktive og melde den fra. Nu synes jeg, at det er på tide og vende det om, så det er folk, der gerne vil have telefonbøgerne, der skal være aktive, siger Rasmus Kjeldahl.

På Facebook har knap 50.000 meldt sig ind i gruppen "Afskaf telefonbøger".