Forening: UFO-forskning skal på Finansloven

Torsdag var det World UFO Day i USA. Dansk forening mener, at der bør forskes i UFO'er.

UFO' er er ikke bare noget med sølvpapirshatte og små grønne mænd. Det er ramme alvor, mener forening, som vil have afsat penge til UFO-forskning. (Foto: COLOURBOX © COLOURBOX)

Den 2. juli 1947 styrtede noget underligt ned i Roswell i New Mexico i USA.

Mange mennesker mente, at det var et rumskib, som var havareret i ørkenen, og at de amerikanske myndigheder havde forsøgt at holde det hemmeligt. Det er der selvfølgelig lavet både film og bøger om i USA, men faktisk var objektet slet ikke så mystisk endda. Det, der styrtede ned, var en spionballon fra det hemmelige Mogul-projekt.

Men den 2. juli bliver ikke desto mindre kaldt for World UFO Day i USA.

Hvad kan flyve tusindvis af kilometer i timen?

Så hvordan står det egentlig til med UFO’er i dag?

Det har DR Nyheder spurgt Frederik Ulldall, som er formand og stifter af foreningen Exopolitik, ikke i tvivl om: Der er noget om snakken.

- Når man sorterer 95 procent af de observationer, som folk gør, fra, så når man ind til en lille kerne – og her har vi en stærk sag. For hvad er det egentlig, der foregår, når noget kan flyve af sted med flere tusinde kilometer i timen, stoppe brat op og flyve i en anden retning?, siger han.

- Der er altså meget veldokumenterede beretninger om det. Men hvad er det for noget teknologi, der bliver brugt, og hvem ejer den? I foreningen har vi en hypotese om, at der kan være noget om snakken, men vi har også en hypotese om, at der kan være tale om klassificeret amerikansk militærteknologi.

For hvis der virkelig findes en teknologi, som kan få objekter til at flyve med tusindvis af kilometer i timen, kan teknologien også bruges til at adressere nogle af de problemer, som kloden kæmper med, mener han.

Det er bare et spørgsmål om finde ud af hvilken teknologi, der bliver brugt.

Der skal forskes i UFO'er

- Vi vil gerne have UFO-forskning på finansloven, for der skal sendes et signal om, at det er helt legitimt at bedrive forskning i det her emne. For det kan potentielt have en fuldstændig omvæltende effekt på vores samfund.

- Forestil dig, at man lige pludselig opdager en energikilde eller fremdriftssystemer, som kan revolutionere vores lufttrafik. Det er ikke bare små grønne mænd, lirum larum og pjat og pjank. Det er et meget alvorligt emne, siger Frederik Ulldall.

I Skandinavisk UFO Information samler man informationer om oplevelser med UFO'er i Danmark. Foreningen informerer offentligheden om UFO-myter, og det, som folk selv oplever som noget, der kan være et besøg udefra. Foreningen får cirka én observation om dagen. Foreningen har eksisteret siden 1957, og Kim Møller Hansen, som er foreningens pressetalsmand, vurderer, at halvdelen af indberetningerne har handlet balloner.

- Vi kalder dem for thailandske lamper, som svæver op i luften og ind på nattehimlen som en orange-gul kugle. Der bliver sendt mange op, især i øjeblikket, hvor der er studenterfester. Men vi får også beretninger om fly og astronomiske fænomener, forklarer han.

Naturlige forklaringer på alt

Antallet af indberetninger er steget meget i de sidste år, fordi folk med deres telefoner tager billeder af det, de ser på nattehimlen.

- For 50 år siden troede vi selv i foreningen, at det folk så, sandsynligvis var besøg udefra. Men årene er gået, og vi er blevet mere erfarne, så vi er blevet 100 procent sikre på, at vi kan finde forklaringer på de ting, som folk oplever. Der er naturlige forklaringer på det hele, siger Kim Møller Hansen.

https://twitter.com/drinkinghistory/status/616713408625295360