Forevigt ung: Flere kvinder under 30 år får fjernet rynker

Landets største skønhedsklinikker oplever, at flere unge kvinder under 30 år får fjernet rynker med botox.

Et skud med botox eller restylane er blevet mere populært blandt yngre kvinder i Danmark. (© Colourbox)

Når læger glatter rynker ud med nåle og Botox eller Restylane, er det ofte på unge kvinder helt ned i tyverne.

De største skønhedsklinikker i Danmark oplever en stigning i antallet af kvinder under 30 år, som vil have lavet rynkebehandlinger.

Det viser en rundspørge som DR Nyheder har foretaget blandt klinikkerne AlerisHamlet, Qura, Akademiklinikken, CK Kosmetisk Klinik og N'age.

På landets største privatklinik AlerisHamlet blev 13 procent af alle rynkebehandlinger sidste år foretaget på kvinder under 30 år.

Sammenlignet med 2012 er det en stigning på fem procentpoint.

Dobbelt op på behandling til unge

Hos skønhedsklinikken N'Age i København oplever de også de yngre kvinders efterspørgsel for at komme af med linjerne i ansigtet.

Hver femte af de kunder, der får en rynkebehandling, er under 30 år, og det er en stigning på 20 procentpoint i forhold til 2012.

- De unge kvinder vil gerne have lavet behandlingen, fordi de kan se, at der en begyndende rynke, pigmentpletter, eller hvad det nu kan være, siger Ida Bille Brahe, indehaver af N'Age.

Forventer stigning

Da rynkebehandlinger ikke er et kirurgisk indgreb, skal klinikkerne ikke indberette behandlinger til sundhedsmyndighederne. Derfor findes der ikke et officielt tal for, hvor mange der bliver behandlet for rynker.

Men Galderma Nordic, som producerer produkter til rynkebehandlingerne, vurderer på baggrund af deres salg til klinikker og deres markedsandel i Danmark, at der er blevet lavet cirka 22.000 rynkebehandlinger i 2013.

I betragtning af salget i år forventer Galderma Nordic en "betydelig stigning" i 2014.

Facebook
Twitter