Forfængelige fyre lægges for had

Fyre, der bruger make up og selvbruner, er blevet lagt for had på Facebook. Internetgruppen ved navn ?Stop Pretty Boys!', er netop nu Danmarks hurtigst voksende ?fællesskab' på Facebook, skriver Urban.

Det er en mandetype som sangeren Aaron Carter, medlemmerne af Facebook-gruppen harcelerer imod. (Foto: Robert Galbraith © Scanpix)

"Danmark vrimler med metroseksuelle pretty boy-fjolser". Sådan lyder overskriften for en internetgruppe ved navn ‘Stop Pretty Boys!', skriver Urban.

Den er netop nu Danmarks hurtigst voksende fællesskab på Facebook med mere end tusind nye medlemmer hver dag.

Her mandag morgen havde gruppen 23.357 medlemmer.

I Facebook-gruppen er der over 100 billeder af unge knøse, der går i byen iklædt mærketøj, en enorm klump voks i håret og ofte sminke og selvbruner.

Skarpe kommentarer

Under billederne står hundredvis af skiftevis nedsættende og skarpe kommentarer fra øvrige Facebook-brugere, der underholder sig på bekostning af billederne og folkene på dem.

Med hensyn til de nedsættende bemærkninger, som andre brugere skriver til hvert billede, pointerer de to ophavsmænd, Casper Andreij Fermero Madsen og Kaspar Lind Ipsen, at der findes en linje, der ikke må overtrædes. De tolererer ikke, at folk kommer med racistiske eller homofobiske kommentarer.

Gruppen blev indberettigt

Selvjustits til trods har Uffe Paulsen, der er Facebook-bruger og studerende i medievidenskab i London, indberettet gruppen til netværksportalens administratorer i et forsøg på at få internetvirksomheden til at tage stilling.

- Da jeg først så gruppen, synes jeg, det var skægt. Men nu har den udviklet sig til 22.000 mennesker, der systematisk rakker én gruppe veldefinerede mennesker ned. Den slags kan man tillade sig i et privat rum, men ikke et rum så offentligt som Facebook, siger han til Urban.

Facebooks administratorer mener ikke, at gruppen overtræder hjemmesidens retningslinjer, og har ikke planer om at lukke ‘Stop Pretty Boys!'

ExternalContent

Facebook
Twitter