Forfatter: - Langballe misbruger os

Jesper Langballes voldsomme udfald mod muslimske fædre har ikke grobund i debatbogen "Mødom på mode", fastslår én af bogens forfattere.

Forfatter Kristina Aamand, der sammen med sin mand, Asif Uddin, har skrevet debatbogen "Mødom på mode", føler sig misbrugt af folketingsmedlem Jesper Langballe.

Det siger Kristina Aamand til DR Nyheder.

DF-politikeren giver i et debatindlæg i Berlingske Tidende opbakning til Trykkefrihedsselskabets formand Lars Hedegaard, der før jul kom i voldsom modvind for at sige, at muslimske fædre voldtager deres døtre.

-Selvfølgelig skulle Lars Hedegaard ikke have sagt, at der er muslimske fædre, der voldtager deres døtre, når sandheden i stedet synes at være, at de nøjes med at slå døtrene ihjel - de såkaldte æresdrab - og i øvrigt vender det blinde øje til onklernes voldtægt, skriver Jesper Langballe.

Politikeren henviser til, at oplysningerne kan findes i bogen "Mødom på mode", men det passer slet ikke, fastslår en harm Kristina Aamand.

- I vores bog beskriver seks individuelle kvinder, hvordan det er at vokse op i en traditionel muslimsk familie. Eksemplerne tager fat på nogle tabuemner, som det er vigtigt at kunne tale om, men de kan slet ikke bruges til at generalisere over en hel befolkningsgruppe, så jeg kan bestemt ikke genkende det billede, som Jesper Langballe tegner her. Det er ærgerligt, at bogen bliver misbrugt til en hetz, det må jeg tage afstand fra, siger Kristina Aamand til DR Nyheder.

Kristina Aamand, der har en dansk mor og palæstinensisk far, er uddannet socialrådgiver, sygeplejerske og underviser. Hun har gennem en årrække arbejdet på Rigshospitalet og Center for Voldtægtsofre, med etniske minoriteter og seksuelle overgreb. I dag er hun selvstændig konsulent.

Også fra anden side mødes Jesper Langballes udtalelser med harme. Talsmand for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain, kalder i en udtalelse Langballes formuleringer for "helt igennem vederstyggelige", mens integrationskonsulent og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for De Radikale, Manu Sareen, mener, at der er tale om "signalpolitik af værste skuffe".