Forfatter til bøger om badehoteller: Svinkløv var symbol på en svunden tid

Det historiske Svinkløv Badehotel i Nordjylland er i nat brændt ned til grunden.

  • - Svinkløv Badehotel var et symbol på en svunden tid, og det var med stor sorg, at jeg i morges hørte, at badehotellet var brændt ned til grunden, siger Bent Hardervig, der i mange år også arbejdede som turistchef i Skagen. (Foto: Rasmus Skaftved © Scanpix)
  • Ifølge politiet er branden formentlig opstået i køkkenet i kælderen. Brandårsagen er endnu ukendt. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)
1 / 2

Et af de mest eksklusive og kendte badehoteller i Danmark, Svinkløv Badehotel ved Fjerritslev i Nordjylland, er brændt ned til grunden efter en voldsom brand i nat.

Badehotellet fra 1925 var et af de få bevarede træhoteller tilbage i landet, og ifølge forfatter Bent Hardervig, der har skrevet en håndfuld bøger om danske badehoteller, var Svinkløv Badehotel ikonisk og et symbol på fortidens troskyldighed.

- Svinkløv Badehotel var et symbol på en svunden tid, og det var med stor sorg, at jeg i morges hørte, at badehotellet var brændt ned til grunden, siger Bent Hardervig, der i mange år også arbejdede som turistchef i Skagen.

Se Local Eyes’ optagelser af brandfolkenes kamp mod branden på Svinkløv Badehotel i videoen herunder:

Ifølge Bent Hardervig symboliserer de danske badehoteller en anden tid, hvor der var et mere nært forhold mellem vært og gæst, og hvor man ikke var turist, men feriegæst.

- Når man tænker tilbage til dengang, ferielivet opstod, som især var koncentreret om det bedre borgerskab, så tænker man, at det havde en nærhed og troskyldighed, som Svinkløv Badehotel var symbolet på i dag.

- Det er en sorg, at sådan et symbol ikke er her mere, siger Bent Hardervig.

Ifølge politiet er branden formentlig opstået i køkkenet i kælderen. Brandårsagen er endnu ukendt.