Forfatteren Helle Stangerup er død efter sygdom

Den kendte forfatter, der er blevet oversat til flere sprog og har modtaget De Gyldne Laurbær, er søndag sovet stille ind.

Helle Stangerup blev 75 år og efterlader sig to sønner. (© Politikens Forlag)

Forfatteren Helle Stangerup lagt pennen fra sig for sidste gang.Søndag sov den kendte forfatter stille ind efter længere tids sygdom. Det skriver Knuthenborg Safaripark i en pressemeddelelse.Helle Stangerup blev 75 år og efterlader sig to sønner.Gennembrud med Gule HandskerSom barn gik hun i klasse med Danmarks kommende dronning, som hun blev veninder med.

Tronfølgeren til sin første forelæsning, skriver Berlingske Tidende tirsdag d. 10. september 1959. Prinsesse Margrethe overværede i går sammen med sin veninde, stud. jur. Helle Stangerup sine første to forelæsninger på Københavns Universitet. (Foto: Per Pejstrup © Scanpix)

I 1969-1979 blev hun gift med Adam Wilhelm Knuth, lensgreve til Knuthenborg, men ægteskabet endte i skilsmisse i 1979.Sammen startede parret Knuthenborg Safaripark på Lolland, der siden de første eksotiske dyr i 1969 kom til parken, er vokset til en af de mest besøgte turistattraktioner i Danmark.Oprindeligt var Helle Stangerup uddannet jurist i 1966, men debuterede i 1967 som forfatter med krimiromanen "Gravskrift for Rødhætte".Det egentlige gennembrud fik hun med romanen "Gule handsker", der kom året efter.Modtager af De Gyldne LaubærI 1985 udsendte Helle Stangerup den historiske roman "Christine", som læserne var meget begejstret for.Bogen handler om Christian II's datter og solgte omkring 200.000 eksemplarer. Helle Stangerup modtog De Gyldne Laurbær for romanen.TV-dramaer og rejsebeskrivelserI løbet af sin karriere har hun ud over romanerne skrevet manuskripter til tv-dramaer og rejsebeskrivelser fra Sibirien og Antarktis.Hendes romaner er oversat til flere sprog, og hun har modtaget en lang række priser for sit forfatterskab - blandt andet Thit Jensens Forfatterlegat.Knuthenborgs pressechef Søren Knudsen siger til DR Nyheder, at Helle Stangerup vil blive begravet i stilhed fra Hunseby Kirke på Lolland.DR Nyheder / ritzau

Facebook
Twitter