Forhandler: Vi forventer, at de næste dage skal bruges i Forligsen

BUPL-formand melder om tung og søvnløs weekend i Forligsen uden umiddelbar udsigt til løsning.

- Det er nu søndag aften, og vi sidder stadig i Forligsinstitutionen. Det er tungt, skriver BUPL-formand Elisa Bergmann. (Foto: Martin sylvest © Scanpix)

- Det er nu søndag aften, og vi sidder stadig i Forligsinstitutionen. Det er tungt.

Sådan lød det her til aften fra pædagogernes formand Elisa Bergmann i en hilsen sendt fra Forligsinstitutionen, hvor forhandlerne har været i gang siden i fredags, kun afbrudt af korte sovepauser.

Offentlig overenskomst

Landets offentlige ansatte skal have nye overenskomster. Det gælder både de ansatte i staten, i regionerne og i kommunerne. Forhandlingerne er stødt på flere bump undervejs, og lykkes det ikke at finde en løsning, vil det føre til strejke eller lockout.

Se Tema

Og BUPL-formanden øjner ikke umiddelbart en løsning, med mindre der sker noget uventet.

- Natten er ung, så der kan stadig nå at ske ting og sager, før I møder på job mandag morgen. Men forventningen lige nu er, at de næste dage også skal bruges i Forligsinstitutionen.

Lang målstreg

Det var en optimistisk Anders Bondo, der i morges meddelte, at de nu var helt, helt tæt på målstregen. Men spørgsmålet er, hvor lang tid det skal tage at komme helt henover den målstreg, forklarer DR Nyheders økonomikorrespondent Casper Schrøder.

- Forligsmanden har formelt udsat konflikten helt hen til starten af maj. Man har formelt helt til der til at forhandle. Så slutspillet kan jo godt blive en langvarig affære.

Forhandlingsarbejdet er langsommeligt, fordi man fortsat arbejder for at finde en samlet løsning, vurderer Casper Schrøder.

- Det kræver enormt meget koordinationsarbejde og snakken frem og tilbage mellem de forskellige parter og mellem de forskellige borde. Det er en meget langsommelig og tung beslutningsproces – og nok også mere langsommelig end de fleste havde forventet.

Strejke kan iværksættes fra den 6. maj, mens en omfattende lockout kan træde i kraft den 12. maj.