Forlag om skuddrab på forfatter: Vi er fortvivlede og ulykkelige

Forlaget People's Press mindes det tidligere bandemedlem, som blev dræbt på vej fra reception for hans bog.

Nedim Yasars bog 'Rødder' er netop udkommet. Det var på vej hjem fra reception for bogen, at han i går aftes blev skudt. (Foto: EMIL GJERDING NIELSON © Scanpix)

En stolt og lykkelig forfatter.

Sådan beskriver forlaget People’s Press Nedim Yasars sindstilstand, da han i går aftes forlod receptionen for sin bog 'Rødder - en gangsters udvej', som netop er udgivet på forlaget.

Det var på vej hjem fra receptionen, at Nedim Yasar blev skudt. Tirsdag meddelte Københavns Politi, at han var død af sine skader.

Få minutter forinden havde han taget afsked med sine forlagskolleger til receptionen.

- Vi havde vinket farvel og krammet en lykkelig og stolt forfatter, som i talerne forinden var blevet rost til skyerne, skriver forlaget på Facebook.

Modigt forbillede

Den 31-årige radiovært og forfatter forlod bandemiljøet i 2012, men beskriver i bogen, at han stadig føler sig forfulgt.

Efter hans død beundrer forlaget Nedim Yasar for hans store mod.

- Hans mod til at vende sit gamle bandemiljø ryggen. Og hans mod til stå frem i offentligheden igennem de seneste par år som et forbillede og et eksempel på, at det kan lade sig gøre at søge og ville et nyt liv. Det forbillede er nu afgået ved døden, skriver People's Press.

Også flere politikere hædrer i dag Nedim Yasar.

- Hvil i fred, Nedim Yasar, og må vi lære af din historie, skriver Alternativets Uffe Elbæk på Twitter.

Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) skriver på Twitter, at han nåede at møde Nedim Yasar en enkelt gang.

- Hvor er det trist og uendeligt meningsløst. Jeg nåede at møde Nedim en gang. Her mødte jeg et menneske, der af hele sit hjerte ønskede at skabe sig et nyt liv og gøre en forskel for andre.

Aflyste optagelser

At Nedim Yasar havde en stor og positiv effekt på de mennesker han mødte, mærker holdet bag tv-serien Bedrag også.

Nedim Yasar spillede en mindre rolle i DR-dramaet, og holdet bag serien er meget påvirket af hans død, fortæller DR's dramachef, Christian Rank.

- Jeg og holdet bag Bedrag III er naturligvis meget mærket af situationen, og vores tanker går lige nu til både Nedim og hans pårørende. Grundet situationen og med stor medfølelse for alle, aflyser vi optagelserne resten af dagen.

Tidligere har Nedim Yasar medvirket i en række tv-programmer og interviews. Der udover var han vært på programmet Politiradio på Radio24syv, hvor han også fortalte om sine egne erfaringer fra bandemiljøet.