Forlystelsesparker må åbne - men uden råben og skrigen

De vildeste rutsjebaner og attraktioner skal holdes lukket eller afskærmet, når forlystelsesparker igen åbner.

Forlystelsesparkernes vildeste rutsjebaner skal stadig holdes lukket. (Foto: Niels Christian Vilmann © Scanpix)

Havde du set frem til en tur i Dæmonen i Tivoli eller Dragen i Legoland, må du formentligt pakke dine forventninger væk igen.

For selvom forlystelsesparker igen må åbne dørene for gæster, skal de vildeste rutsjebaner og attraktioner, der giver anledning til råben og skrigen, holdes lukket.

Det fremgår af nye retningslinjer, som kan ses på retsinformation.dk.

- Der skal bl.a. lægges vægt på, om forlystelsen er i kraftig bevægelse eller rotation, og om forlystelsen giver anledning til råben og skrigen, står der i lovteksten.

Dog kan en vild rutsjebane godt åbne, hvis det kan lade sig gøre at skærme af mellem gæsterne, eller hvis man kører med et selskab ad gangen.

Forlystelsesparkerne fik 14. maj overordnede retningslinjer, men de præcise retningslinjer er først kommet i dag på åbningsdagen.

Direktør håber, at regler bliver revurderet

I Fårup Sommerland er direktør Niels Jørgen Jensen frustreret og skuffet.

- Jeg synes faktisk, at det er uanstændige arbejdsvilkår. Vi har arbejdet seriøst gennem hele coronaprocessen med at forberede Fårup til en ansvarlig, sikker og tryg åbning, og så at blive behandlet på den her måde, hvor vi så sent i processen får spillet så markant anderledes vilkår på banen, det er utrolig uheldigt, siger han.

I hans brancheorganisation, Dansk Industri, siger medlemsdirektør Lars Frelle-Petersen, at det slet ikke kan betale sig for forlystelsesparkerne at åbne.

- I mange af parkerne er de fire-fem vildeste forlystelser et trækplaster, og hvis de er lukket, vil mange nok spørge, hvorfor de så skal betale for at komme ind, siger han til Ritzau.

I Fårup arbejder man dog videre for at gøre parken klar til gæster fra 11. juni.

- Man skal huske på, at vi gerne må køre de her forlystelser med et selskab eller en gruppe, som er sammen på forhånd. Men det er klart, det gør et alvorligt indhug i vores kapacitet, siger Niels Jørgen Jensen.

Han håber, at der retningslinjerne kan blive revurderet, for eksempel når man kan se, hvilke erfaringer forlystelsesparker i andre lande gør sig.

FacebookTwitter