Formand for fond: Selvfølgelig skal vi have et ungdomshus

Formand for Jagtvej 69 fonden mener ikke, at urolighederne er planlagt i det nye ungdomshus.

- Jeg beklager dybt, at politikerne nu går ud og skal vise, at de er rigtig handlekraftige og skal så tvivl om, hvorvidt vi skal have et ungdomshus.

Sådan siger advokat Knud Foldschack, der er formand for Jagtvej 69 fonden, som administrerer driften af ungdomshuset på Dortheavej.

Han reagerer på, at Københavns kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) mener, at aftenens uroligheder i yderste konsekvens kan betyde, at det nye ungdomshus på Dortheavej i Københavns nordvestkvarter må lukke.

Knud Foldschack beklager i øvrigt, at gårsdagens demonstration, som var varslet i forbindelse med tiåret for rydningen af ungdomshuset på Jagtvej 69 på Nørrebro, udviklede sig voldeligt.

Han forstår, at politikerne tager afstand fra den vold, som opstod i forbindelse med demonstrationen. Men at kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF) nu sår tvivl om ungdomshusets fremtid, forstår han ikke.

- Jeg tror, det er fordi, man skal være en stærk politiker, så man kan vinde stemmer i forbindelse med et forestående valg. Det er i hvert fald ikke fornuftig politik at reagere på den måde, siger Knud Foldschack.

I kølvandet på gårsdagens uroligheder vil Carl Christian Ebbesen (DF) forsøge at finde svar på, hvorvidt ulovlighederne er blevet planlagt i ungdomshuset, som bliver administreret af Københavns Kommune. Den påstand køber Knud Foldschack ikke:

- Selvfølgelig er det her ikke planlagt, hverken i ungdomshuset eller af fonden, der står bag. Jeg kan undre mig over, at det nu skal konkluderes som værende problemfyldt, fordi nogle få unge udøver hærværk og vold i forbindelse med demonstrationen, efter ti år hvor der har været ro, siger han.

Derudover undrer Knud Foldschack sig over, at ingen kontaktede fonden, som er ansvarlige for ungdomshusets drift i forbindelse med gårsdagens uroligheder.

- Vi kunne helt sikkert have hjulpet situationen på vej. Vi kunne have fået adgang til Dortheavej, og vi kunne have fået de unge dysset ned. Vi kunne have undgået denne her situation.

Knud Foldschack var i øvrigt klar til at overdrage nøglerne til ungdomshuset til Carl Christian Ebbesen. Se situationen herunder:

Facebook
Twitter