Formand for landbrugslobby: Pæne toppolitikere er de værste

Landbrugsordfører kalder udtalelse fra Bæredygtigt Landbrugs formand for ”absurd”.

Bæredygtigt Landbrugs formand, Flemming Fuglede, mener, at de værste politikere er de "pæne". Det sagde han på foreningens generalforsamling i onsdags. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Da formanden for organisationen Bæredygtigt Landbrug i forgårs afgav beretning til medlemmerne på foreningens generalforsamling, lagde han ikke skjul på, at det har været et år, hvor foreningen har fået massiv medieomtale.

Dels for organisationens indflydelse på den omstridte landbrugspakke, hvor Berlingskes afdækning kostede miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V) jobbet, mens De Konservative fik gennemtrumfet en naturpakke, der indførte en yderligere kvælstofreducerende indsats.

Siden fik DR Nyheders afdækning af processen omkring udarbejdelsen af en omstridt CBS-rapport universitetet til at trække rapporten tilbage. Den bliver nu aldrig udgivet.

Måske var det derfor formand Flemming Fuglede langede ud efter dels Berlingske og særligt DR, som han kaldte for ”de værste” i sin beretning, før han rettede opmærksomheden mod en række af de landbrugsordførere, som har været kritiske overfor Bæredygtigt Landbrug i forbindelse med sagerne.

- Flere toppolitikere – heraf mange yngre kvinder på den røde fløj – følger trop. Ida Auken, Maria Reumert Gjerding, Pernille Skipper, Simon Kollerup og Rasmus Jarlov, sagde Flemming Fuglede ifølge foreningens referat, før han fortsatte:

- Det kan tilføjes, at det ofte er dem, der ser pænest ud, der er de værste, sagde Flemming Fuglede.

Bæredygtigt Landbrug arbejder hårdt på at få forbedret vilkårene for dansk landbrug, som foreningen mener er underlagt alt for strikse restriktioner. Derfor har foreningen flere gang været i clinch med en række af Folketingets partier.

Et forsøg på at være sjov

Overfor DR Nyheder uddyber Flemming Fuglede sit ordvalg, som ifølge formanden var et forsøg på en humoristisk bemærkning

- Ja, det var nu ment som en morsomhed. Ida Auken og Maria Gjerding er dem, der har været værst ved mig, hvis du har fulgt med i det, siger han.

Jeg undrer mig bare over, at du begynder at inddrage deres udseende i sådan en årsberetning?

- Har du nogensinde holdt en beretning? Så vil du også finde ud af, at hvis du i en time skal fastholde folks opmærksomhed, så er du dels nødt til at have noget, der bevæger sig oppe på skærmen. Du er også nødt til at sige en lille morsomhed engang imellem, ellers falder de i søvn. Så kan du se, øjnene er helt tomme på dem.

Så du mener i virkeligheden ikke, at dem, der er pænest, er de værste?

- Jo, det ved gud! Ida Auken og Maria Gjerding er de værste.

Jeg forstår bare ikke behovet for at inddrage deres udseende. Er det relevant, synes du?

- Sikke noget pladder. Det gider jeg slet ikke kommentere. Hvis du vil ned på det niveau, så glem det. Det gider jeg ikke. Jeg vil gerne kommentere på noget politisk, men det der er noget pjat.

Enhedslisten: Absurd!

Hos Enhedslisten synes landbrugsordfører Maria Gjerding ikke, at der er meget humoristisk over landbrugsformandens forsøg på at være sjov.

- Det, synes jeg, er helt absurd. Jeg synes, det er noget mærkeligt noget at begynde at kommentere på folks udseende, samtidig med man kommenterer på folks holdninger. Jeg synes, man skal holde diskussionen på et sagligt niveau. Jeg synes, det er at tale ned til andre mennesker, siger hun.

- Jeg kan ikke mindes, jeg har oplevet det før. Heller ikke i landbrugsdebatter, siger Maria Gjerding.

Men den kritik preller af på Flemming Fuglede, der hævder, at han blot gør det samme, som politikerne tidligere har gjort mod ham.

Men nu var det fordi, udtalelsen jo falder nogen af dem for brystet?

- Det er jeg da ligeglad med. Sådan som de har udtalt sig om mig, er jeg da helt ligeglad med, hvad der falder dem for brystet.

Hvornår har de kommenteret dit udseende?

- Så min væremåde, siger han.

Fakta

  • Bæredygtigt Landbrug er en af flere landbrugsorganisationer herhjemme.

  • Foreningen har ifølge eget udsagn 4.000 medlemmer.

  • Til sammenligning har landets største landbrugsorganisation, Landbrug & Fødevarer, omkring 30.000 medlemmer.