Formodet gerningsmand bag økseoverfald og røveri er anholdt

Manden er blevet anholdt i København, oplyser Nordsjællands Politi.

Politiet har været massivt til stede på hele Sjælland i løbet af dagen. Blandt andet ved færgelejet i Helsingør, som ses på billedet. (Foto: DR Nyheder)

Nordsjællands politi bekræfter her i nat i en pressemeddelelse, DR Nyheders oplysninger om at den 29 årige mand, der har været eftersøgt for et drabsforsøg med en økse i Birkerød lørdag aften, og et bankrøveri mod Danske Bank på Torvet i Ringsted, blev anholdt mandag aften kort før kl. 22.00 i København. Ifølge politiet forløb anholdelsen problemfrit.

Den formodede gerningsmand, vil blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Lyngby senere i dag tirsdag.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvor den mistænkte blev anholdt, men ifølge DR Nyheder var det i nærheden af et hotel i hovedstaden.

Politiet har haft gang i en massiv eftersøgning af manden, siden et 19-årigt par lørdag aften blev overfaldet på en tankstation i Birkerød. De blev ramt i hovedet og overkroppen med en økse, men blev begge efterfølgende meldt uden for livsfare.

Politiet meldte efter økseoverfaldet ud, at den 29-årige betragtes som farlig. Derfor har det advaret folk med at kontakte ham.

Politiet har lige siden været massivt til stede på hele Sjælland i jagten på manden.

Han er også mistænkt for at stå bag et røveri mandag i Danske Bank på Torvet i Ringsted, hvor han truede sig til kontanter med en kniv.

Tidligere på dagen fortalte politiinspektør i Nordsjællands Politi, Lau Thygesen, at der var blevet kaldt ekstra mandskab ind for at lede efter den 29-årige mand, der siden lørdag aften har været efterlyst af politiet.

SAGENS FORLØB

  • Et ungt par blev lørdag den 17. februar om aftenen overfaldet af mand, der angreb dem med en økse uden for en Circle K-tankstation i Birkerød. Parret blev ramt i hovedet og på overkroppen, men er uden for livsfare.

  • Den mistænkte var ti dage forinden blevet løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom på tre år.

  • Den 19. februar begik en mand et røveri i Danske Bank på Torvet i Ringsted omkring klokken 12.36, hvor han truede sig til kontanter med en kniv.

  • Ifølge politiets oplysninger flygtede røveren fra stedet i en sølvgrå Hyundai Getz fra 2003 med nummerplade VJ 57 665.

  • Bilen blev stjålet den 18. februar om aftenen fra Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter, da bilnøglerne sad i tændingen.

  • Politiet har oplyst, at der er stor sandsynlighed for, at der er tale om den samme gerningsmand.