Formodet gerningsmand bag økseoverfald og røveri er anholdt

Manden er blevet anholdt i København, oplyser Nordsjællands Politi.

Politiet har været massivt til stede på hele Sjælland i løbet af dagen. Blandt andet ved færgelejet i Helsingør, som ses på billedet. (Foto: DR Nyheder)

Nordsjællands politi bekræfter her i nat i en pressemeddelelse, DR Nyheders oplysninger om at den 29 årige mand, der har været eftersøgt for et drabsforsøg med en økse i Birkerød lørdag aften, og et bankrøveri mod Danske Bank på Torvet i Ringsted, blev anholdt mandag aften kort før kl. 22.00 i København. Ifølge politiet forløb anholdelsen problemfrit.

Økseoverfald i Birkerød

Et ungt par blev lørdag den 17. februar om aftenen overfaldet af mand, der angreb dem med en økse uden for en Circle K-tankstation i Birkerød. Parret blev ramt i hovedet og på overkroppen, men er uden for livsfare. Den mistænkte var ti dage forinden blevet løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom på tre år.

Se Tema

Den formodede gerningsmand, vil blive fremstillet i grundlovsforhør i retten i Lyngby senere i dag tirsdag.

Det fremgår ikke af meddelelsen, hvor den mistænkte blev anholdt, men ifølge DR Nyheder var det i nærheden af et hotel i hovedstaden.

Politiet har haft gang i en massiv eftersøgning af manden, siden et 19-årigt par lørdag aften blev overfaldet på en tankstation i Birkerød. De blev ramt i hovedet og overkroppen med en økse, men blev begge efterfølgende meldt uden for livsfare.

Politiet meldte efter økseoverfaldet ud, at den 29-årige betragtes som farlig. Derfor har det advaret folk med at kontakte ham.

Politiet har lige siden været massivt til stede på hele Sjælland i jagten på manden.

Han er også mistænkt for at stå bag et røveri mandag i Danske Bank på Torvet i Ringsted, hvor han truede sig til kontanter med en kniv.

Tidligere på dagen fortalte politiinspektør i Nordsjællands Politi, Lau Thygesen, at der var blevet kaldt ekstra mandskab ind for at lede efter den 29-årige mand, der siden lørdag aften har været efterlyst af politiet.

SAGENS FORLØB

  • Et ungt par blev lørdag den 17. februar om aftenen overfaldet af mand, der angreb dem med en økse uden for en Circle K-tankstation i Birkerød. Parret blev ramt i hovedet og på overkroppen, men er uden for livsfare.
  • Den mistænkte var ti dage forinden blevet løsladt fra fængslet efter at have afsonet en dom på tre år.
  • Den 19. februar begik en mand et røveri i Danske Bank på Torvet i Ringsted omkring klokken 12.36, hvor han truede sig til kontanter med en kniv.
  • Ifølge politiets oplysninger flygtede røveren fra stedet i en sølvgrå Hyundai Getz fra 2003 med nummerplade VJ 57 665.
  • Bilen blev stjålet den 18. februar om aftenen fra Frederikssundsvej i Københavns Nordvestkvarter, da bilnøglerne sad i tændingen.
  • Politiet har oplyst, at der er stor sandsynlighed for, at der er tale om den samme gerningsmand.