Formodet gerningsmand blev løsladt for få uger siden

22-årige mulige gerningsmand er tidligere dømt for groft knivstikkeri. DR Nyheder kender hans identitet.

22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein.

Den unge mand, som, politiet mener, står bag de to skudangreb i København, har ifølge DR Nyheders oplysninger kun været på fri fod i få uger efter at have siddet fængslet for grov vold.

Der er tale om den 22-årige Omar Abdel Hamid El-Hussein, som natten til søndag afgik ved døden efter at have været i ildkamp med politiet, erfarer DR Nyheder.

Manden blev i december sidste år dømt for et groft, umotiveret knivstikkeri, hvor en ung mand i 2013 blev stukket flere gange med en kniv i et S-tog.

Omar Abdel Hamid El-Hussein blev anholdt efter to måneder og dommen lød på to års fængsel, men han blev ifølge DR Nyheders oplysninger løsladt i januar efter en længere varetægtsfængsling.

Manden var desuden kendt af politiet for sin gang i bandemiljøet.

To civile skuddræbt

Politiet antager, at den 22-årige udførte angrebet mod kulturhuset Krudttønden på Østerbro i København, der kostede en civil borger livet. Tre betjente blev såret ved dette skuddrama.

Yderligere er han mistænkt for at skyde ved synagogen på Krystalgade i indre by, hvor en vagt blev dræbt af skud i hovedet. Og to betjente blev såret.

Begge episoder bliver af PET efterforsket som en terrorhandling, og politiet jagtede manden fra lørdag eftermiddag til tidligt søndag morgen. Her lokaliserede de ham ved en adresse nær Nørrebro Station.

Da politiet råbte manden an, begyndte han at skyde mod betjentene, som derefter skød og dræbte ham.

/DR NYHEDER

VIDEO Sådan arbejder politiet: Fotograferer den formodede gerningsmand

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:54e0c0a46187a41b58c9f807