Formodet gerningsmand lagde videoer op med våben før skyderi i Fields

Københavns Politi bekræfter, at visse videoer indgår i efterforskningen. De ønsker ikke at fortælle hvilke.

Indkøbscenteret Field's i Ørested, søndag den 3. juli 2022. (Foto: © Olafur Steinar Gestsson, Ritzau Scanpix)

Københavns Politi har tidligere på aftenen bekræftet, at man har anholdt en 22-årig etnisk dansk mand i forbindelse med skyderiet i Field's søndag aften.

Politiet bekræfter, at tre er dræbt, og adskillige er sårede, hvor tre er i kritisk tilstand. Det er fortsat uklart, hvor mange der er ramt i forbindelse med skyderiet.

De dræbte er en mand i 40'erne og to unge mennesker, oplyser han.

Ifølge politiet er der på nuværende tidspunkt ikke indikationer på, at der er flere gerningsmænd, og man ønsker heller ikke at fortælle mere om den formodede gerningsmand.

Men flere kilder bekræfter over for DR Nyheder identiteten på den 22-årige mand, som politiet anholdt kort efter skyderiet.

Der er ifølge DRs oplysninger tale om en mand, som på sociale medier har lagt videoer op med våben. Videoerne blev lagt op nogle dage inden skyderiet i Field's.

På videoerne fremgår to våben. Det ene er en kraftig riffel. I baggrunden på videoen er desuden et våbenskab.

- Ved anholdelsen var han i besiddelse af en riffel, og der kan være flere våben i spil, sagde Søren Thomassen, chefpolitiinspektør ved Københavns Politi, her efter midnat.

Københavns Politi er opmærksom på videoer på sociale medier, som nu indgår i efterforskningen af skyderiet i storcentret Field's søndag aften.

Det bekræfter politiet over for DR.

De ønsker ikke at komme ind på hvilke videoer.

Ransager adresser

Ifølge DR Nyheders oplysninger har politiet været til stede på flere adresser i løbet af aftenen.

Blandt andet en adresse på Amager, hvor politiet har været med adskillige betjente. Politiet ønsker ikke at komme nærmere ind på, hvorfor man er til stede på adresserne.

Københavns Politi fortalte tidligere på aftenen, at man modtog anmeldelser om skyderi ganske kort efter klokken 17.30 i dag.

- Da vi kommer derud, får vi pågrebet en mistænkt i umiddelbar nærhed af Field's. Ham har vi i vores varetægt nu, og der bliver arbejdet med de oplysninger, vi har fra ham, sagde Søren Thomassen, der er chefpolitiinspektør i Københavns Politi tidligere på aftenen.

Endnu ikket et motiv

Han tilføjede, at man efterforsker motivet for skyderiet bredt, og man ønsker ikke at komme ind på et nærmere forløb omkring gerningsmanden op til skyderiet.

- På sociale medier florerer det også, om det skulle være et racistisk motiv eller en anden form for motiv, til det her, men det kan vi ikke sige, at vi har noget, der underbygger her og nu.

- Men det kan jo komme, siger Søren Thomassen, chefpolitiinspektør hos Københavns Politi.

Politiet bekræfter, at man kender den anholdte perifert.

- Han er kendt, men det er kun perifert kendt.

- Det er ikke en, vi kender for noget særligt, siger han.

Den 22-årige vil blive fremstillet i et grundlovsforhør i løbet af mandag.

Opdateret med oplysninger fra politiets pressemøde.