Tema Bandekonflikt

Formodet LTF-leder skal blive bag tremmer indtil lyndom

Lederen af bandegrupperingen Loyal To Familia forbliver varetægtsfængslet. Sagen om trusler mod politiet bliver nu hastet igennem.

Shuaib Khan formodes at være lederen af den berygtede Nørrebro-gruppering Loyal to Familia. Han er tiltalt for at have truet en betjent i en visitationszone i København. (Foto: SCANPIX © Scanpix)

Shuaib Khan, der er en central skikkelse i den københavnske bandekrig, har fået forlænget sin varetægtsfængsling i forbindelse med sagen om trusler mod en politimand.

Den beslutning er i dag truffet i Københavns Byret i forbindelse med fristforlængelsen af den varetægtsfængsling, der holdt den formodede leder af Nørrebrobanden Loyal to Familia (LTF) bag tremmer siden den 11. august. Han er varetægtsfængslet og tiltalt for at have truet en politibetjent.

Samtidig vil anklagemyndigheden have lynbehandlet sagen, og den er nu rykket frem til at begynde allerede om to uger - den 27. september samt den 9. oktober. Tidligere var det planen, at sagen først skulle indledes i slutningen af oktober.

Anklageren i sagen, Henrik Bergquist mente i forbindelse med retsmødet, at Shuaib Khan skulle forblive varetægtsfængslet på grund af en risiko for, at bandelederen ville begå ny lignende kriminalitet.

- Jeg mener fortsat, at der er gentagelsesrisiko, og at der er grund til at tro, at du på fri fod vil have risiko for at begå ligeartet kriminalitet, lød det fra retsformand Lene Sadolin-Holst. Hun gjorde samtidig opmærksom på, at der ikke er ændret ved mistankegrundlaget i sagen.

- Du er formodet leder af LTF, og du har dermed en særlig magtposition. Så når truslen kommer fra dig, vil den blive opfattet mere alvorlig, end hvis den kommer fra en mere underordnet person, sagde hun videre.

Shuaib Khan forholdt sig roligt, men grinte lidt efter dommerens afgørelse, fortæller DR Nyheders udsendte i retten. Han nægter sig skyldig i tiltalen. Hans forsvarer, Michael Juul Eriksen, forsøgte under fristforlængelsen at få ham løsladt.

- Det skal ikke tælle med, hvad anklagemyndigheden kan læse i avisen. Det skal kun handle om den her sag, sagde Michael Juul Eriksen i sin argumentation for, at Shuaib Khan skulle løslades frem til retssagen.