Formuen vokser hos Kræftens Bekæmpelse

I 2011 havde Kræftens Bekæmpelse værdier for godt 900 millioner, i 2015 var tallet 1,4 millarder kroner.

Landsindsamlinger skaffer penge til Kræftens Bekæmpelse, men især den årlige Knæk Cancer-kampagne på TV2 får formuen til at vokse. (Foto: Preben madsen © Scanpix)

Kræftens Bekæmpelse er landets rigeste patientforening, med værdier i 2015 for knap 1,4 milliarder kroner. I 2011 var tallet 900 millioner kroner.

Især den årlige tv-kampagne på TV 2, Knæk Cancer, stigninger på værdipapirer og ejendomssalg, har fået formuen til at vokse, viser en regnskabsanalyse, som chefredaktør Morten Langer, Økonomisk Ugebrev, har foretaget for Kristeligt Dagblad.

Kræftens Bekæmpelse har sat flere forskningsprojekter i gang for det kommende år, og mange penge er afsat til dem.

Kræftens Bekæmpelse er en forening, havde der været tale om en fond, skulle pengene sættes i sving med det samme.

- Fordi det er foreninger, er det op til medlemmerne at bestemme, om der skal bruges flere penge eller ej, siger advokat Sys Rovsing, som er formand for Indsamlingsetisk Nævn i Indsamlingsorganisationernes Brancheorganisation, Isobro.

Sys Rovsing og professor Steen Thomsen fra CBS, Handelshøjskolen i København, mener, at det er meget fornuftigt, at Kræftens Bekæmpelse vil have penge nok til at kunne drive foreningen i mindst et år, hvis alle indtægter skulle svigte.

- Der er kun et endeligt antal professorer, ph.d.-forskere og så videre herhjemme, som beskæftiger sig med kræftforskning. Bruger man alle pengene så hurtigt som muligt risikerer man at komme til at investere i marginale ting, som ikke hjælper til at opfylde foreningens formål, siger Steen Thomsen til avisen.

Facebook
Twitter