Forsigtig optimisme over ny dansk kræftforskning

Kræftens Bekæmpelse glæder sig til at se ny dansk kræftforskning afprøvet på mennesker.

Jens Oluf Bruun Pedersenfra Kræftens Bekæmpelse vil ikke kalde den nye opdagelse for selve KUREN mod kræft. (© DR Nyheder)

- Hvis vi er heldige, kan vi om nogen tid stå med et rigtigt stærkt våben imod kræft.

Sådan lyder det fra Jens Oluf Bruun Pedersen, der er overlæge og lægefaglig rådgiver i Kræftens Bekæmpelse, ovenpå nyheden om, at danske forskere har fundet en metode, der måske vil kunne dræbe 95 procent af alle kræftceller.

Der er dog indtil videre tale om forsigtig optimisme hos Kræftens Bekæmpelse, for forskningen er endnu ikke afprøvet på mennesker. Kun mus.

- Vi er tidligere ofte blevet skuffet, når det kommer til undersøgelser på mennesker. Laboratorieforsøg kan se rigtigt lovende ud, men svulster på mus er ikke det samme som svulster i et menneske. Vi vil gerne have prøvet det af så hurtigt som muligt, siger Jens Oluf Bruun Pedersen.

Lige nu bliver de danske forsøg nærmest udråbt til at kunne være kurenmod kræft, men så vidt vil overlægen dog ikke gå.

- Jeg bliver glad, når jeg ser noget, der ser så lovende ud. Men det er ikke kuren mod kræft - men jeg tror dog, at det kan blive et rigtig vigtigt medicinsk redskab, der kan bruges i forbindelse med mange former for kræftbehandling, siger Jens Oluf Bruun Pedersen.

Facebook
Twitter